György király halálküzdelme

A velszi herceg Londonba utazott és Baldwinnal tárgyalt
A kenti herceg és a canterbury érsek megérkezett Sandringhambe. Udvari körökben megjegyzik, hogy nem hivatalos állásából kifolyólag látogatja meg a királyt betegágyában, hanem mint régi barátja. A gloucesteri herceg még mindig betegen fekszik a Buckingham-palotában.

A velszi és a yorki hercegek reggel Sandringhamból gépkocsin Londonba mentek, ahonnan este térnek vissza a sandringhami királyi kastélyba. Ugy tudják, hogy a velszi herceg Baldvin miniszterelnökkel tárgyal.

A velszí herceg délután fél öt óra előtt néhány perccel érkezett meg a Downingstreetre. A trónörökös és Baldwin beszélgetésének tárgyáról semmi sem szivárgott ki, de kétségtelen, hogy a király betegségéről volt szó. Azt hiszik, hogy ha az orvosok véleménye szerint a betegség hosszadalmasnak ígérkezik, kormányzótanács megalakítására kerülhet a sor.

Kik lesznek a régenstanács tagjai?
Párizs, január 19.
Az angol királyról érkező hírek mélységes aggodalmat és megilletődést keltenek a francia fővárosban. A lapok első oldalon közlik a király fényképét és annak a reménységüknek adnak kifejezést, hogy az uralkodó éppen úgy, mint 1928-ban most is le fogja győzni a súlyos betegséget.

A Matin londoni jelentést közöl, amely szerint György király betegségének tartamára kormányzótanácsot alakítanak, amelynek tagjai a velszi és yorki hercegek, a királyné, MacDonald lordkancellár, Baldwin miniszterelnök és a canterburyi érsek lesznek.