875 szavazattal győzött az ellenzéki Gaal Olivér a lengyeltóti kerületben

Balatonboglár, február 9.
Hetekig tartó izgalmas küzdelem után ma érkezett el a döntő ütközet napja: a független kisgazdapárt és az egyesült ellenzék jelöltje. Gaal Olivér, most vívja meg elkeseredett harcát ifjabb Temple Rezső Nep-jelölttel a lengyeltóti mandátumért. Az ellenzék főhadiszállását a balatonboglári Gaal-kúrián rendezték be.

A kerület huszonegy községéből ideérkeznek autón, szekéren percenkint a választási hírek és innen futnak ki szerteszét az üzenetek és utasítások. Az általános izgalmak és a küzdelem példátlan hevességét nagy mértékben fokozta az egymással szembenálló két tábornak az a meggyőződése, hogy erre a választás eredményének országos jelentősége lesz!

A mult év március 31-én lezajlott alapválasztáson ifjabb Temple mindössze 212 szótöbbséggel győzött, de olyan visszaélések segítségével, amelyek miatt a közigazgatási bíróság feltétlenül megsemmisítette volna a szavazás eredményét, ha Temple idejekorán meg nem retirál az ítélet elől és le nem mond mandátumáról.

A petíciós eljárás költségeit így meg lehetett takarítani, de az ítélet mégis elhangzott: A közigazgatási bíróság helyett a lengyeltóti kerület választóközönsége mondotta ma ki az ítéletet azzal, hogy hatalmas szótöbbséggel az ellenzéki Gaal Olivérnek juttatta a mandátumot.