Hivatalos közlemény a csehszlovák és a jugoszláv miniszterelnökök tárgyalásairól

Belgrád, február 23.

A tárgyalásokról szóló hivatalos közleményt este 8 órakor közölték az ujságírókkal. Hodzsa csehszlovák miniszterelnök és Sztojadinovics jugoszláv miniszterelnök eszerint mindenekelőtt a Dunamedencében uralkodó állapotokat vizsgálta meg.

A két miniszterelnök és külügyminiszter részletes eszmecsere után megállapította, hogy teljesen azonosak a nézeteik mindazokról a tervekről, amelyek a nemzetközi politikai és gazdasági helyzetben bekövetkezett legutóbbi események folytán napirendre kerültek.

Ami az általános helyzetet illeti, a két miniszterelnök leszögezve azt az őszinte akaratát, hogy a nemzetközi kapcsolatok terén mielőbb egészségesebb és szerencsésebb helyzet alakuljon ki, amire a két állam a kisantant keretében eddig is törekedett.

A két ország a szövetséges Romániával együtt a jövőben is arra irányítja fáradozását, hogy a kisantant államai között fennálló szoros barátság szellemében, a nemzetközi igazságosság és a béke nagy eszményeinek alapján ugyanabban az irányban folytassa politikáját, amely teljes mértékben kifejezésre jut a népszövetségi egyezmény gyökerező kollektív biztonság rendszerében.