Doktori gólok, Toldi bombák

Ferencváros – III. ker. FC 5:1 (1:1)

A Hungária-úti sporttelepen a Hungária – Törekvés mérkőzés előtt játszották le a Ferencváros – III. ker. FC meccset.

Amikor a Ferencváros csapata megérkezett a pályára, a tribünről kórusban kiabálták:
- Gratulálunk Sárosi!
A meccs azzal kezdődik, hogy Toldi messziről bombázza az óbudai kaput, majd 3. percben ugyancsak Toldi bombája a kapufáról pattan vissza a mezőnybe. Sárosi kapura fejeli a labdát. Angyal véd.

Toldit Kocsis fellöki – Rubint bíró sípja néma marad. Kocsis ezután szökteti Fenyvesit, aki ügyesen lefut, kapura lő, a labdát Kutasi kiüti Farkas elé, aki bevágja. A 7. percben az óbudaiak 1:0-ra vezetnek.

Két perc múlva a Ferencváros kiegyenlít, Móré rohamra küldi Keményt, aki lefut, centerez, Sárosi lő, a kapus visszaüti eléje a labdát és aztán Sárosi belövi. Közben fellökik, úgyhogy bukfencet hány. (1:1).

Az első félidőben nem változik az eredmény. Pedig mindkét fél többször jut gólhelyzetbe. A bíró elnézi Kocsis lökdöséseit. A második félidőben feljavul a Ferencváros. Most már a két szélső fedezet. Hoffmann és Lázár is elég jó.

Igaz ugyan, hogy az utóbbi még nincs formában. Viszont Móré egyenletesen, kitűnően játszik és pompásan osztogatja a labdákat. Különösen Kemény kap jó labdákat Mórétól, de sorban elhibázza az akciókat. Móré szökteti Táncost, aki középre továbbít.

Sárosi ügyesen kicselezi az egész óbudai védelmet, aztán lestoppolja a labdát és a kifutó kapus mellett beplaszírozza. 2:1.

Doktori gól volt. Pár perc múlva megint Sárosi-gól következik. Toldi beadásából 3:1. Most Lutz néhányszor erőszakoskodik, aztán feltűnik Táncos rendkívül gyenge formája. Óbuda nem hagyja magát, Fenyvesi lövését Hoffmann csak az utolsó pillanatban tudja parírozni.

Vadas bombáját Kutasi bravúrral védi. Befejezésül két Toldi-gól. Mind a kettő igazi védhetetlen bomba. Ezzel 5:1-re nyer a Ferencváros.

Sárosi, Toldi és Móré emelkedett ki a mezőnyből. Az óbudaiaknál Fenyvesi, Vadas és Angyal volt a legjobb.