Budapest – Páris 5:1 (3:0)

A nagy érdeklődéssel várt mérkőzés előtt felhőszakadás vonult át Páris fölött. Szünet nélkül ömlött az eső, úgy, hogy csak a legelszántabb futballdrukkerek határozták el magukat arra, hogy megnézik a Budapest – Páris mérkőzést.

Jellemző arra a nagy érdeklődésre, amelyet a magyar csapat eddigi jó szereplése felkeltett, hogy a zuhogó eső ellenére is tízezer ember volt a pályán, amikor a mérkőzésre felálltak a csapatok.

A magyar csapat összeállítása a következő volt:
Szabó – Sternberg, Bíró – Szalai, Turai, Dudás – Cseh, Vincze, Sárosi, Toldi, Titkos.
Páris csapata: Roux – Hall, Diague – Bauide, Jordán, Delfour – Aston, Sas, Stabilc, Vienanie, Máthé.

Az egész délelőtt zuhogó eső nem ártott meg a nagyszerű gyeppályának, a talaj nem volt mély csak egy kissé csúszós. Közvetlen mérkőzés előtt kisütött a nap és így még autókon, autóbuszokon az utolsó pillanatokban szépszámú nézőközönség érkezett és a mérkőzés megkezdésekor 15.000 francia néző leste titokban csapatának győzelmét.

Már az első percekben kitűnt, hogy a magyar csapat védelme pompásan áll a lábán és könnyűszerrel veri vissza a francia csatársor támadásait. Az első negyedóra változatos játékkal telt el, míg azután a magyar csapat került fölénybe. Ez érthető is, mert a mieink pontos passzokkal agyonfuttatták a franciákat. Különösen a csatársor volt elemében, pillanatonként szebbnél-szebb akciók késztették tapsra a közönséget.

A 18. percben a kitűnően játszó Toldi bombalövéssel megszerezte a vezető gólt. Ezután is a magyar csapat támadott, s a francia védelem alig tudta visszaverni a támadásokat. A nagy őrlőmunkában visszaesett a francia védelem és Titkos a 21. percben már a második gólt lövi a francia hálóba.

Négy perccel későbben megszületett az első Sárosi-gól is. A magyar csapat ezután kissé engedett az iramból, mert a második félidőre tartalékolta erejét. Így aztán a franciák is támadtak, de a nagyszerűen működő fedezetsor és a védelem könnyen elbánt a francia támadósorral.

A 34. percben Turai egy összeütközés következtében megsérült és kénytelen volt kiállani. Helyére Szűcs jött be, aki nagyszerűen látta el feladatát. Iskolajátékkal ragadtatta tapsra a magyar csapat a párisi közönséget.

A második félidőben is a magyar csapat támadott. Toldi a 4. percben belőtte a negyedik gólt. Most már biztosítva volt a győzelem és ezért a magyar fiúk inkább a finom iskolajátékra fektették a fősúlyt, mint az eredményes játékra. A legszebb húzások, stoppolások, kombinációk futottak a pályán.

A francia közönség többször jutalmazta tapssal a kitűnő játékot. A franciák is szépen támadtak, de a védelem kiválóan működött. A 37. percben értek el a franciák a magyar Máték révén tiszteletgóljukat. A magyar csapat ismét rákapcsolt és Sárosi újabb góljával beállította az eredményt.

Még az utolsó percben is lett volna alkalma a magyar csapatnak a gólszerzésre, mert a kifogástalanul bíráskodó francia bíró tizenegyest ítélt a magyar csapat javára, azonban Sárosi túl biztosan akarta a hálóba helyezni a labdát és így az a francia kapus zsákmánya lett.

A magyar csapatban nagyszerű volt a védelem, kifogástalan volt a fedezetsor. Eredményes és szemre is nagyon tetszetős, finom futballt játszott a csatársor, amelynek legjobbjai Toldi és Vincze voltak. Egyénileg a legnagyobb játékot Szalay és Sternberg játszotta.

A magyar csapat játékáról a francia vezetők nagy elragadtatással nyilatkoztak és tökéletesen megértették, hogy ezt a csapatot az olaszok még saját otthonukban sem tudták legyőzni. A válogatottak hétfőn délben indulnak el Párisból és kedden este 9 óra 55 perckor érkeznek Budapestre.