Divatszenzációk a hétről

Ruhakritika a Csodabárról

A héten még csend honol a divatberkekben. Egyetlen érdekes időszerű divattémát azért mégis találtunk: a legutóbbi nagy sikerű szabadtéri előadás, a Csodabár szereplőinek ruháiról írunk. A Csodabárhoz három feltűnően szép estélyiruha készült Titkos Ilona számára. A legszebb talán a
hófehér csillogó szaténruha, aminek felsőrésze mintegy melltartószerűen ezüstgyöngyből van hímezve és hátul a nyakban két gyöngypánttal megkötve.
Ez a két tenyérnyi széles pánt hull le egészen a szoknya végéig a mély hátkivágáson keresztül. A szoknya szűk vonalas, kis uszállyal. Ehhez a ruhához három darab fehér rókából összeállított képet viselt.

Sötétkék flitterből van a második toalett, jumper felsőrésszel, hosszú, bő, nyitott ujjakkal, ezüst/flitter szegélyezéssel.) A kissé harangszabású szoknya több helyen sliccelt. Széles glóriaszerű fejdíszt visel a ruhához. Ez ugyancsak kék flitterből készült, elől a homlokon egy briliáns klipsszel. Érdekes volt szandálja strasszkövekből és ezüst bőrpántokból összeállítva, természetesen harisnya nélkül, piros körmökkel viselte.

A harmadik ruha lazacszínű taftból készült, nagyon dús, bő szoknyával, elől két kis behajtóval, közepén apró gombokkal végiggombolva. Ezekhez a reverekhez szép virágfüzért dolgoztak, ami az egész ruhát tartja, miután az teljesen hátnélküli, derékben nagy csokorral. Karra felhúzott két hatalmas taft. puff egészítette ki az igazán remek ruhát. A legkülönlegesebb ruhadarabja Titkos Ilonának kétségtelenül az ezüst impregnált anyagból készült nagyzsebes angolos köpenye volt, hozzávaló kis karimás ezüstkalappal.

Pár szót még Kiss Manyi egyetlen jó ruhájáról.Ez kék virágos estélyiruha, paplanszerű vatta steppeléssel, a szoknyán hozzá kék bársonykep, ugyancsak érdekes vattázott nagy gallérral. A többi hölgyszereplő is rengeteg ruhát vonultatott fel, de ezeket inkább felejtsük el gyorsan..

Mint szomorú érdekességet kell megemlíteni a görlök siralmas ruházatát. Megértjük a takarékosságot egy ilyen rövidlejáratú látványosságnál, de nem tudjuk szó nélkül hagyni a hanyagságból eredő és szemetszúró hibákat. Így legalább átvasalhatták volna a görlök hervadt kis ruháit és összefércelhették volna a biztosítótűvel összetartott fesléseket. Ez igazán a legkevesebb...


Fehérvári Aranka kivált a Fischer Julia cégből
A pesti divatfront eseménye: Fehérvári Aranka kivált a Fischer Julia és Társa Rt. cégéből. Uj szalont nyit Star néven. A Fisch Julia és Társa Rt. továbbra is fennmarad, kibővült szabászati és varróiskolával, melyet a szalon most már egyedüli tulajdonosa, Fehérvári Aladár fog vezetni a cég jelenlegi főszabásával. Fehérvári Aranka tehát őszi és téli kollekcióját már új, önálló Kígyó uccai szalonjában fogja bemutatni.

Milyen az őszi hajviselet?
Egyperces interjú Schaub Irmával, a pesti frizuradivat egyik szakértőjével. Kérdésünkre ezeket mondja: Végleg még nem alakult ki az őszi frizuradivat. Az biztos, hogy a platinaszőke haj és az agyon hullűámosított, magasra felloknizott frizura divatját múlta. Színben főleg a bronzvörös, szőkében pedig a hamvasszőke a divat. A divatos frizura akár oldalt választva, akár középen a fejtetőn teljesen sima, hátra felé fésült. Egész kevés hullám és a nyakban pár lokni. Estélyi frizurában a görögös forma a divat.