A BEAC versenye

Szeptember 27-én folyt le az egyesület lágymányosi versenypályáján a BEAC. versenye, mely két egyetemi bajnokságot is ölelt fel a súlydobásit, melynek győztese – mint előre látható volt – Kozla András (BEAC.). Magyarország súlydobó bajnoka lett, míg a fél ang. mfdest az MFC. vittel el Nirnsee Gyulával.

A versenynek kiváló száma volt a gerelyvetés, melyet a BEAC. tagjai már régebben szeretettel művelnek s amelyben Csorna Kálmán lényegesen megjavította az országos rekordot.

A magasugrásban Dáner Béla szép stylben győzött. A verseny különböző számaira úgy a vallás- és közoktatásügyi miniszterium, mint az egyetem tanácsa tűzött ki izléses tiszteletdíjakat. Szemere Miklós értékes díja pedig annak a BEAC. tagnak volt szánva, aki a három súlygyakorlatban a legtöbb pontot éri el. Ily címen Csorna lett a díj szerencsés elnyerője.

A verseny megkezdését a hivatalos személyek bevárása késleltette volt, úgy hogy az utolsó számokat párhuzamosan kellett lebonyolítani. A versenydíjakat az athletikai viadalt követő football-match félidejében Heinrich Gusztáv rektor osztotta ki.