A Ferencváros Vízkereszt napján 3:2 arányban győzött Stuttgartban

A Ferencváros Vízkereszt napján reggel érkezett meg Stuttgartba. A csapat rövid időre pihenőre tért, mert a mérkőzés, amelyen a Ferencvárosnak a stuttgarti válogatott volt az ellenfele, korán kezdődött. A Ferencvárosban Polgár helyett Bán volt Korányi partnere. Kisst az amatőr Jakab helyettesítette a jobb összekötő-csatári poszton.

Tizenötezer néző előtt, a stuttgarti Jauch bíráskodása mellett, úgy kezdődött a mérkőzés – mint Kölnben. a németek támadtak és a mieink alig álltak a lábukon. A 17. percben Eucher a 16-os vonalról lőtt bombájával megszerezte a stuttgartiaknak a vezető gólt. 0:1.

Pár perc múlva kiegyenlített a Ferencváros. Kemény lefutott, Sárosi lövése után a labda kapufáról pattant vissza. A labdát most Táncos kaparintotta meg, átadta Toldinak, aki bevágta a német kapuba. 1:1.

Ezután nyomasztó német fölény alakul ki és Kutasinak egymásután bravúros védésekre volt szüksége, hogy a német gólokat megakadályozza. Különösen akkor kapott tapsot, amikor a németek egyik szabadrúgását a levegőben úszva elfogta.

A 43. percben Frei rohant a szélen, Korányi fölényesen, könnyelműen akarta szerelni és ez megbosszulta magát, mert Frei elsuhant Korányi mellett, aztán középre adta a labdát, melyet Bayer, a híres német válogatott csatár góllá értékesített. A stuttgartiak tehát 2:1 arányban vezettek.

A második félidőben állandóan a Ferencváros támadott. Mégis csak a 25. percben született meg a kiegyenlítő gól. Táncos beadását Sárosi Toldihoz továbbította, ő azonban átlépte a labdát, amely így a fedezetlenül hagyott Keményhez került. Kemény kiegyenlített 2:2.

Tízpercnyi további magyar ostrom után a Ferencváros megszerezte a győzelmet jelentő gólt is. Kemény lövésénél a német kapus kiöklözte a labdát, Táncos hirtelen ott termett, és noha hárman is szorongatták, bevágta a labdát, ő maga azonban nekiesett a kapufának és elájult. Kiderült, hogy Táncos vállrándulást szenvedett.

A mérkőzés hátralevő idejében továbbra is a Ferencváros támadott, de az eredmény megmaradt 3:2 arányúnak. A Ferencváros este hét órakor vonatra ült és kedden délben 12:40 órakor érkezik a keleti pályaudvarra.