A Hungária 4:1 arányú rheimsi győzelemmel befejezte túráját

Rheims, január 12.
A Hungária szombaton Párizsban 5:0 arányban verte a Stade Francais csapatát. A magyarok Párizsból Rheimsbe utaztak, ahol vasárnap délután kétezer néző előtt tartották a Hungária mérkőzését a FC Rheims csapatával.

Az esőtől felázott nehéz talajon a Hungária nehezen tudta érvényesíteni technikai tudását. A második félidőben azonban megkezdődött a Hungária offenzívája és a franciák nem tudtak ellenállni a mindent elsöprő ostromnak.

A Hungária vezető gólját az első félidő 10. percében Titkos szerezte meg, aki lefutott a Kardostól kapott labdával és védhetetlenül bevágta a hálóba.

A rheimsi csapat kapuját Német, az egykori budapesti borbélysegéd, a miskolci Attila volt kapusa védte, aki szinte tehetetlen volt a budapesti csapat ostromával szemben. A rheimsi csapat erősen küzdött a kiegyenlítő gólért.

Meleg helyzetek kerekedtek a Hungária kapuja előtt, de a kiegyenlítés az első félidőben elmaradt. A franciák ellövöldözték puskaporukat. a második félidőben az egyik francia támadás sikerrel járt. A 17. percben Jordan, Rheims középfedezete, védhetetlen gólt lőtt (1:1).

A kevésszámú közönség nagy ovációban részesítette a francia csapatot, de nem sokáig örülhettek a döntetlennek, mert három perc múlva Kardos egymaga tört a francia védelmen keresztül és megszerezte a vezetést.

A 25. percben Turai szöktette Sasst, aki lefutott és a középre irányított labdát Kardos a rendeltetési helyére juttatta. Ugyancsak Kardos volt a Hungária negyedik góljának a szerzője. Ennél az akciónál Titkos továbbította középre a labdát.

A Hungária 4:1 (1:0) arányú eredménye megfelel a mutatott játéknak. a kék-fehérek óvatosan, de rendkívül szépen, és ami fő eredményesen játszottak. A Hungária kedden délben érkezik haza.