Újévi poltikai üdvözletek

A miniszterelnöki palotából a szabadelvű párt tagjai, úgy szintén Széll Kálmán és az összes miniszterek kocsikon a Sándor-utczába, a képviselőházba hajtottak, hogy Perczel Dezső képviselőházi elnököt üdvözöljék az új-év alkalmából.

 

A függetlenségi párt két külön csoportja külön tisztelgett a párt vezéreinél: az egyik rész Kossuth Ferencznél, a másik rész Ugron Gábornál.

 

A Kossuth-párt nevében Komjáthy Béla üdvözölte a párt elnökét, Kossuth Ferenczet, a ki megköszönvén a bizalmat, kijelentette, hogy ő egy hajszálnyit sem akar eltérni a pártnak 32 év óta követett irányától, s közeledni látja a napot, mikor a közösügyek megszűnnek és csak az uralkodó személye tartja fen a kapcsolatot az örökös tartományokkal. A hármas-szövetségről is megemlékezett. Ehhez ragaszkodni kell.

 

Ez a figyelmeztetés természetesen eszébe juttatja mindenkinek, hogy a függetlenségi párt másik csoportja vezére, Ugron Gábor a delegáczióban támadással illette a hármas-szövetséget.


A néppárt is megjelent elnökeinél, Molnár János apátnál és gróf Zichy Nándornál, kik a párt fen tartását és buzgó müködését hangoztatták.