Eugen Stepat, a rádió híres balalajka énekese mámoros állapotban balesetet szenvedett

Eugen Stepat, a rádió híres balalajka énekese mámoros állapotban lezuhant lakása második emeleti erkélyéről az uccára: koponyaalapi törést szenvedett

Vasárnapra virradó hajnalon türelmetlen csöngetés riasztotta fel az Akácfa ucca 7.számú ház felügyelőjét. Mikor kinyitotta a kaput, egyik albérlőjét, Eugen Stepat fővárosszerte ismert balaljka-énekest találta a küszöbön, aki szemmel láthatólag részeg volt.

Az orosz muzsikus föltámolygott második emelet 3.alatti lakásába, ahonnan néhány perc múlva éles orosz szóváltás hallatszott ki: Stepatnak szemrehányást tett a felesége azért, mert ilyen későn és ilyen állapotban vetődik haza a józsefkörúti kávéházból, ahol már éjjel 1 órakor befejezte a munkáját.

A csinosarcú, szőke, magastermetű balalajka-énekes és felesége között napirendben voltak a féltékenységi jelenetek, mert Eugen Stepat tizenkét esztendeje, -mióta budapesti kávéházban pengeti régimuszka hangszerét és énekli Don-vidéki dalait, a nők kedvence volt...

A lárma egyre hangosabb lett, majd néhány perc múlva különös látványra lettek figyelmesek az Akácfa ucca hajnali járó-kelői: egy második emeleti erkély szélén imbolygó férfialak jelent meg, azután hátralépett a korláton és macskaügyességgel mászott felfelé a rádióvezeték drótjain. Baj nélkül jutott le az első emelet magasságába, rálépett az elsőemeleti erkély párkányára, majd elvesztette egyensulyát és fejjel az uccára zuhant.

Hatalmas puffanással terült el a kövezeten, a járókelők összefutottak, a kapu kinyílt, egy asszony rohant ki sikoltozva az uccára, rendőr jött, majd felsüvített a mentőautó szirénája és Eugen Stepatot már vitték is a Rókusba, életveszélyes állapotban, koponyaalapi töréssel.
Munkatársunk kora délelőtt csengetett be az akácfauccai lakásba, amelyben zokogva, kezét tördelve, kétségbeesett állapotban találta meg az elgyötört arcú, sovány, korán elhervadt orosz asszonyt:
Nem volt semmi oka,-sírdogál Stepatné- nem is akart meghalni...Be volt csípve egy kicsit..Civakodtunk..Azt mondta: levegőzni akar az erkélyen...Azután hátraszólt, hogy lemegyek az uccára egyenesen az erkélyről...
Mire utána ugrottan, már mászott is lefelé, mint a macska...
A szerencsétlen Eugen Stepat emigráns orosz, a bolsevikiek elől menkült. Ő és balaljka- zenekara annyira népszerű, hogy a rádió minden héten szerepeltette. Sokat dolgozott, de az albérleti szoba életszínvonalán túl sohasem tudott emelkedni.