Új tenisztehetség tűnt fel: Székely-Körmöczy Zsuzsa

A BBTE teniszversenyét, amely egész héten keresztül tartott s megmozgatta az egész tenisztársadalmat, vasárnap óriási érdeklődés mellett folytatták. A BBTE megmutatta, hogy a magyar versenyzőgárdával is lehet érdekes, változatos programot nyújtani.

Nagy érdeme ez dr. Beszterczy Jacobi Roland szakosztályi elnöknek. dr. Kovács István BBTE kapitánynak és Jánossy Gézának, akik a rendkívül ügyes és körültekintő rendezést végezték.

Egyszerre több pályán folytak a mérkőzések. A férfi egyes és női egyes bajnoki döntők mellett nagy érdeklődés kísérte az alig 12 éves Székely-Körmöczy Zsuzsi (KISOK) ragyogó játékát, amellyel a III. osztályú női egyes döntőjére kvalifikálta magát és megnyerte a III. osztályú bajnokságot.

Izgalmas döntő küzdelem következett, amelyben Sass Márta és Schréderné kerültek egymással szembe. Az első szetben Sass Márta gyors ütéseivel és pontos helyezéseivel diktálta a tempót és 6:0 arányban nyert.

A második szetben már megváltozott a helyzet képe. Schréderné rendkívül okos taktikájával, rövid, elnyesett labdáival szinte észrevétlenül nyomult fel és 6:3 arányban nyert.

A tízperces szünetet követő harmadik szetben is megtartja a vezetést 3:2-re. Most azután megkezdődik az ész és a rutin küzdelme a merészséggel és gyorsasággal. Fej fej mellett nyomulnak fel a szembenálló felek 4:4-ig.

Óriási izgalom lesz úrrá a nézőkön. Schréderné néhány vorhandje centiméterekkel outra megy és Sass Márta erőteljes ütéssel szerzi meg a döntő szet győzelmet jelentő 6:4 szoréját.

A férfi egyes bajnokság döntője már sokkal simábban folyt le. Itt Szigeti Ottó félelmetes bombalabdáival mindvégig kezében tartotta a mérkőzés sorsát. A rendkívül mozgékony, de csupán csúsztatott labdákkal operáló Balázs Zsigmonddal szemben és szetveszteség nélkül 6:4, 6:3, 6:3 arányban győzött.

III. osztályú női egyes döntő: Székely-Körmöczy Zsuzsa (KISOK) – Madarászné 6:4, 6:8, 6:4. Másfél órás küzdelem volt ez, amelyben a nagyszerű ifjúsági játékos csiszolt tudásával, okos taktikájával győzött.

Hétfőn a férfi páros, vegyes páros és az ifjúsági számok döntőit játsszák. Így a nagysikerű versenyt a közbejött esőzés ellenére idejében fejezhették be.