Szép magyar győzelem az olasz lovaspólócsapat felett

Szeles, esős, hűvös időben folytatták vasárnap délután a rákosi gyakorlótéren lévő pályán a nemzetközi lovaspóló versenyeket, amelyekre előkelő, szépszámú közönség ment ki a fővárosból.

A legnagyobb érdeklődés az olasz válogatott lovaspóló csapat szereplését előzte meg. Az olasz vendégek szombaton este érkeztek 14 lóval és már vasárnap kiállítottak a magyar olimpiai A csapat ellen.

A magyar csapat az utazásra való tekintettel az eredeti elhatározás ellenére 2 1/2 gól előnyt adott a vendégeknek és a tervezett ötrészes játék helyett csak négyszerest bonyolítottak le, hogy ezzel is segítsenek az olaszokon, akiknek a hosszú utazás után még pihenőre lett volna szükségük.

A magyar-olasz válogatott mérkőzést a magyar csapat nagy fölénnyel nyerte. Különösen az első két játékszeren domborodott ki a magyar csapat nagy technikai és taktikai tudása, amikor az olaszok még kissé mereven mozogtak az ismeretlen pályán.

A harmadik játékrészben azután mintha szárnyat kapott volna a vendégcsapat. Jellemző azonban a magyar olimpiai csapat tudására, hogy átvette az olaszok diktálta hallatlanul erős iramot, sőt még fokozni is tudták, úgyhogy a vendégek kapott két és fél előnyükhöz újabb gólt szerezni ebben a nagy fellángolásban sem tudtak.

Az olasz csapat a következő volt: Marini Filippo kapitány, Brenciaglia Carlo dr. kapitány, Rossi Ettore műépítész, Guzzinati Alberto százados.
Magyarország színeit Szentpály Imre százados, vitéz Dienes-Öhm Tivadar főhadnagy, ifj. Bethlen István, gróf, Kovács Dezső százados csapat képviselte.

Az olaszok 2 1/2 gól előnyt kaptak. A mérkőzés első részében a magyar csapat Kovács és Dienes Ohm góljaival már megmutatta tudását. A második részidőben Ohm, majd pedig Szentpály góljával biztosította a győzelmet.

Bár a harmadik részidőben az olasz csapat nagyszerűen küzdött, az eredmény nem változott és az utolsó játékrészben Szentpály góljával fejeződött be a szép és izgalmas mérkőzés.

A magyar csapat tehát 5:2 1/2 arányban biztosan győzött az olasz csapat ellen, amely a 2 1/2 gólos előnyhöz egyet sem tudott szerezni.