Vízilabda: Magyarország – Németország 5:1 (4:0)

A szombati „sovány” 3:2 győzelem nem elégítette ki sem a szakembereket, sem a közönséget. A második mérkőzésen a magyar vízipólócsapat azonban kárpótolta magát, mert biztató játékkal, fölényesen győzte le a „titkos” olimpiai favoritot, a német válogatott csapatot.

A két csapat összeállítása a következő volt:
Magyarország: Bródi – Sárkány, Homonnai – Halasi – Bozsi, Német Brandi
Németország: Heinrich – Krug, Bayer – Kienzle – Hauser, Schneider, Schulse.

A hollandi Jahe Devries sípjelére kezdődik a játék és a magyarok fognak először a játék és a magyarok fognak először labdát. Alig telik el néhány másodperc és a németek jóformán meg sem érintik a labdát, máris vezetünk. Németh Brandinak ad, aki éles lövéssel gólt lő (1:0).

Nagy fölényben játszunk, a németek alig tudnak ütőképes támadást vezetni. Most Halasitól száll a labda Brandihoz, akinek lövése ismét védhetetlen (2:0).

Némethnek Bayerral támad „nézeteltérése”, ezért mindkettőt „száradni” küldik. Brandi leúszik, a német hátvéd szorongatja a magyar csatárt, de az így is be tudja lőni a labdát a hálóba (3:0).

Most kiegészülnek a csapatok. A németek veszélyesen támadnak, de Bródi nagy biztonsággal hárítja el a lövéseket. Németet hátvédje a pálya széléig szorítja, a magyar csatár átíveli a labdát Brandinak, aki ezúttal sem téveszti el a célt. (4:0).

Alig kezdődik a második félidő, ismét a magyar csapat jár elől. Katasztrofális vereség fenyegeti a németeket, de a magyar csapat ereje lanyhulni kezd, ezt kihasználják a németek. Bauserhez kerül a labda, aki a magyar védelem hibájából gólt lő. (4:1).

Német azonnal góllal válaszol, de egy gondolattal előbb megszólal a bíró sípja és szabálytalanságot jelez, így érvénytelen. Halasi leúszik, biztosnak látszik a gól, azonban kapufát talál. Schneider hasonlóval válaszol. Majd Sárkányt és Schneidert állítja ki a bíró.

Halasi pontos passzt kap Homonnaytól, ezzel lecsúszik és a lehetetlen kapus fölött a hálóba emeli a labdát. (5:1).

Még egy gól lőhetnénk, de Bozsi a kapufát találja el. Ezzel vége is a mérkőzésnek.