Horthy Bécsben

Bécs, november 29.
Politikai tanácskozások
Vasárnap délután három órakor Darányi miniszterelnök, Kánya külügyminiszter, Schuschnigg kancellár, Schmidt államtitkár megbeszélésére ült össze a szövetségi kancellári hivatalban. A megbeszélés 30 percig tartott. A megbeszélést hétfőn folytatják s annak befejezése után közleményt adnak ki a megbeszélések eredményéről.

Este 8 órakor Miklas elnök a schönbrunni kastélyban, a Grosse Gallories-ben díszebédet adott a magyar kormányzói pár tiszteletére

A díszebéd után fényes fogadóestély volt, amelyben megjelent a teljes diplomáciai kar, az osztrák politikai, művészeti és társadalmi élet kiválóságai. Két helyiséget a cercle számára tartottak fenn, a többi teremben mintegy hatszáz meghívott előkelő vendég hullámzott fel s alá.

A kormányzó hétfőn délelőtt tíz órakor Imperial-szállóbeli lakásától arra a nagyszabású katonai díszszemlére indul, amelyhez fogható a háború óta nem volt Bécsben és Ausztriában. Az osztrák hadsereg minden fegyverneme részt vesz ezen a díszszemlén, amelynek egész tartamára (háromnegyed 9-től fél 1 óráig) elzárják a Ringstrasset és a Ferenc József rakpartot minden forgalom elől.

Este nyolckor díszelőadás lesz az Operában. A „Parasztbecsület”-et Bruno Walter vezényli. Az előadást díszebéd követi az opera márványtermében, majd éjfélkor a kormányzó, felesége és egész kísérete a pályaudvarra hajtatnak, hogy beszálljanak a különvonatba, amely a reggeli órákban indul el Bécsből.