Eckhardt Tibor a titkos választójogról

Szeghalom, december 13.
Eckhardt Tibor vasárnap a szeghalmi választókerület négy községében mondott beszédet Tildy Zoltánnak, a Független Kisgazdák egyik vezéregyéniségének jelöltsége érdekében. Tildy az egyetlen képviselőjelölt és így megválasztása biztosra vehető. Eddig más képviselőjelölt részére nem kérték ajánlási íveket és a nyilaskeresztesek állítólagos jelöltje eddig még nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Eckhardt vasárnap először Kőröstarcsán beszélt:
- Kiskorú az a nép, - mondotta – amely nem tudja a maga szabad akaratát nyilvánítani és ki van téve a gazdasági kizsákmányolásnak. Most remény van arra, hogy néhány hónapon belül a nép alapvető követelése megvalósul és megkapjuk a becsületes, titkos választójogot. Ha egyszer megvan a becsületes, titkos választójog, a továbbit nyugodtan bízhatják reánk, mi tudni fogjuk, hogy ezt a jogot hogyan hasznosítsuk az ország számára.

Magyarországnak nincs szüksége olyan politikára, amely parlament és alkotmány nélkül akarja a céljait elérni. A nyilaskeresztes párt az erőszak politikáját hirdeti és parlament nélkül kíván kormányozni. Ebből a politikából soha sem kér a magyar nép.

Kőröstarcsa után Kőrösladányban, Füzesgyarmaton és Búcsútelepen tartott a Független Kisgazdapárt népgyűléseket, amelyeken Tildy Zoltán programbeszéde után Eckhardt Tibor és több kisgazdapárti képviselő is felszólalt. A beszédeket mindenhol lelkes tömegek hallgatták, ujjongva ünnepli az egész kerület Tildy Zoltán biztos győzelmét.