VIII. Edward lemondással fenyegetőzik

London, december 13.

Munkatársunk azt az információt kapta, hogy VIII. Edward új törvényjavaslatot követelt, amely lehetővé tenné Mrs. Simpsonnal való házasságát. VIII. Edward kijelentette, hogy ő nem akarja királynévá koronáztatni Mrs. Simpsont és azt sem kívánja, hogy születendő gyermeke az angol trón várományosa legyen.

VIII. Edward rádióbeszéddel akart a királyság és a dominiumok népéhez fordulni, hogy a közvetlen szó erejével győzze meg őket és hajlítsa maga felé a meggyőződésüket.

A kormány azonban idejében meg tudta a király tervét és Baldwin azzal vágott elébe a király titkos tervének, hogy felkereste és megmagyarázta VIII. Edwardnak, hogy morgantikus házasságot az angol alkotmány nem ismer.

Az a hölgy, akit a világbirodalom koronájának viselője feleségül vesz, királyné és születendő első gyermeke a trón várományosa.

Baldwin bejelenti a kormánynak a király lemondási szándékát

A rendkívüli minisztertanács ülésezése alatt megbízható politikai körökben az a hír terjedt el, hogy Baldwin miniszterelnök a minisztertanácson bejelentette az uralkodó lemondási szándékát és közölte, hogy az uralkodó üzenetét az alsóház hétfői ülésében olvassa fel.