Rekordok a hármashatárhegyi autóversenyen

A Hármashegyi versenyt vasárnap délelőtt rendezte a Királyi Magyar Automobil Club borús, hűvös, szélcsendes, a versenynek kedvező időben, melyet az útvonal mellett elhelyezkedő több ezer főnyi közönség nézett végig.

Részt vettek a versenyen a magyar indulókon kívül svájci és német versenyzők nagy számban. A 3828 méter hosszú 7.3 % átlagemelkedésű utat, melynek legnagyobb emelkedése 100 méter hosszúságban 13 %, a legjobb idő alatt új útvonal rekorddal a svájci Ruesch tette meg. Alfa Romeon 2 p. 38.15 mp. alatt.

A leggyorsabb szóló, oldalkocsi, valamint sportkocsi német versenyzők vezették, Müller DKW a szóló. Schumann NSU az oldal kocsin, Berg Alta Romeoval a sportkocsijával volt a leggyorsabb. A leggyorsabb versenykocsit, Alfa Romeot a svájci Ruesch, a leggyorsabb Alfa Romeo túrakocsit Delmár Walter vezette.

Kategória rekordokat futott a szóló motorok 125 kcm-es kategóriájában: Martinek István, a 250-ben a német Winkler DKW-en. 500 kcm-ben a német Müller ugyancsak DKW-en.

Oldalkocsis motorral kategória rekordot futott a 600 kcm-ben a német Schumann NSU-val. Az 1500 kcm-es túraautomobilok kategóriájában Wilhelm Fiat-on, a 3000 kcm-es kategóriában Delmár Walter Alfa Romeoval.

A sportautomobilok 2000 kcm-es kategóriájában Berg Alfa Romeon, a versenyautomobilok 250 kcm-jében a német Bäumer Austinon, az 1500 kcm-ben Hartmann László Maseratin és az 500-as kategóriában a svájci Ruesch Alfa Romeon.

A szépen rendezett verseny a kitűnő állapotban levő útvonalon simán bonyolódott le.