Hatalmas légoltalmi és repülőgépkiállítást rendez a Nemzetközi Vásár

Három hét mulva, április 30-án megnyílnak a Budapesti Nemzetközi Vásár kapui!
A Városligetben hónapok óta folyó munka a befejezés előtt áll: az ősi fái között a legmagasabb fát is megszégyenítő épületek, tornyok, hemzsegő munkástömeg jellemzi ma még a helyzetet. De nem telik bele egy hét s készen áll minden a kiállítók befogadására.

A vásár területét a kiállítók már az utolsó helyig lekötötték.

Megindult az egész vonalon a vásár propagandája is. Előkelő helyet foglal el ennek keretében azoknak a vezérférfiaknak rádióelőadása, amely a most követő hetekben sorozatosan fel fogja hívni mindenki figyelmét a vásár jelentőségére, a kiállító szakmák nagy teljesítményére.

Különösen nagy érdeklődés előzi meg
a vásár elnökének, Szendy polgármesternek e hó 8-ára, csütörtök este 7 óra 10 percre hirdetett előadását, valamint azt a rádióelőadást, amelyet ifj. Horthy István, a MÁG h.vezérigazgatója tart 15-én este 7 órakor az „Új vaskorszak felé” címen.

Külföldről az eddigi bejelentések szerint tizenegy metropolisból külön vásárvonatokat indítanak.

A vásár látványosságainak száma különben állandóan fejlődik.
E héten bontakozott ki a közönség előtt a vásár nagyarányú légoltalmi kiállításának képe. A legutolsó napok szenzációja, hogy a vásáron hatalmas repülőgépkiállítás is épül, amelynek méretei és anyagának érdekessége meghaladja a Budapesten eddig látott repülőgépkiállítások arányait.