Egyre szaporodnak az ördögűzők

Egyre szaporodnak az ,,ördögűzők” akik éjszaka a kunszentmiklósi pusztákon tartják összejövetelüket
Kunszentmiklós, június 1.

Kiskunságban a hatóság csak a közelmúltban tiltotta be az őrdögűzők összejöveteleit. Az ördögűzők fő fészke-amint újságunk elsőnek megírta -Kunszentmiklóson volt.A szekta tagjainak nagyobb része párnapos ördögűzés után vallási őrjöngésbe esett:
ördögűzőbotokkal verték egymást véresre, hogy lelküket és testüket megtisztítsák az ördögtől.

Az utóbbi hónapokban, már úgy látszott, hogy az ördögűzők beszüntették üzemeiket. Valóságban azonban nem így van!

Újságunk tudósítója ismét az ördögűzők nyomára bukkant és megállapította, hogy azok összejöveteleiket kint tartják meg a pusztákon. Főfészkük ma Homokszentlőrinc-pusztához tartozó Körtefánál, Kunszentmiklóshoz tartozó Bodakúton és a Baracspusztán van. Titokban, éjjel tartják összejövetelüket és többen vannak, mint valaha!

A kunszentmiklósi régi hívek közül újra sokan keresik fel a pusztai ördögűzőket, titokzatos próféták széltében árulják az ördögűzőbotokat és nyomtatványokat.

A fanataikus szektatagok kevés jövedelmük bizonyos százalékát fizetik rendszeresen a pusztát járó igehírdetőknek! Ez az összeg tíz százaléknál kevesebb nem lehet. Ha a szerencsétlen egy mázsa gabonát ad el a községben, máris jelentkeznek nála a százalékért. Szó nélkül fizet mindenki, holott ugyanakkor betevő falatja sincs a családjának.

A kunsági pusztákon szétszóródott ördögűzők legnagyobb része Kiskőrösről került ki. Egyszerű kun földművelésekből gyűjtik a híveket, akiknek legnagyobb része még Kunszentmiklóson ismerkedett meg az ördögűzőkkel.