Babák városa

Egy kis bajor faluban. Neustadtban most karácsony előtt lázas munka folyik. A lakosság kora reggeltől késő estig dolgozik, babákat készít. Neustadt ugyanis a babák városa.

Babát csinál itt mindenki, évszázadok óta ez a fő kenyérkereseti forrása az öregeknek, fiataloknak, nőknek, férfiaknak egyaránt. Évenként százezerszámra készítik a legkülönbözőbb babákat, amelyeket a világ minden részébe elküldenek Ausztráliától Indiáig, Madagaszkártól Mexikóig.

A neustadtiak pontosan tudják, hogy a világ különböző tájain élő gyermekek milyen babákat szeretnek. Igy például tudják, hogy a néger lánykák nem a fekete bábukért rajonganak, hanem a szőke, fehérarcuakért. Büszkék arra, ha ilyen babájuk van. Valószínű, hogy úgy tekintenek a fehér babára, mint a mi gyermekeink a Mackóra ...

Neustadtban különösen most, karácsony előtt van sok munka. Naponta több ezer babát készítenek el, csomagolnak és küldenek el messzi vidékekre... Karácsony után rövid pihenő következik a bajor babák városában, de februárban már javában készülnek a húsvéti babák….