Az Olympia Sport-Egyesület XV. versenye

Megtört a jég; láttunk végre igazi motorokat és utána *kapaszkodó* versenyzőket. Heiny Miksa, Fischer József, Gerger Ferencz és motoraikat illeti meg a dicséret azért a sportélvezetért, melyet a ma délutáni versenyen nyujtottak. De elismeréssel kell adóznunk a rendező egyesületnek is, hogy daczára a sok sikertelen versenynek, nem riadt vissza külföldi versenyzőknek áldozatokkal kapcsolatos elhozatalától.

A közönség nagy tetszéssel és megelégedéssel nézte végig a mai sikerült versenyeket és csupán a versenykörök terjedelmes volta miatt zúdult fel – elég gyakran.

A szerczessziós versenyt Keszler-Frisch tandem nyerte a berlini Hoffmann ellen. A Bihary, Frisch, Hoffmann, Müller négyes-matchet Bihary gyönyörüen nyerte Frisch ellen, mindketten könnyen verték a külföldi versenyzőket. A 30 kilométeres versenyt Heiny nyerte, országos rekordot állítva fel e távon. Heiny fáradhatatlan menésével, a közönség rokonszenvét megnyerte, kit a verseny tartama alatt versenyző társainak lekörözésekor lelkesen megéljeneztek. A motorversenyt Hoffmann nyerte együléses motorjával a Prenner-Müller tandem ellen.