Magyarország – USA pingpongverseny 12:4

Hatalmas érdeklődés kísérte az amerikai asztaliteniszezők budapesti vendégszereplését. A magyar versenyzők a szombati verseny során már 6:2 arányú vezetést szereztek, amit vasárnapi jó játékukkal sikerült is megőrizniük.

A kékinges amerikaiak mindazonáltal arról tesznek tanúságot, hogy kellően kipihenve méltó ellenfelei lesznek a világbajnokságokon a magyaroknak, akik most indulnak uralmuk visszaszerzésére.

A Lloyd-palota díszterme zsúfolásig megtelt a verseny alkalmából. A verseny előtt a szokásos fényképezés folyt, a közönség viharosan ünnepelte a résztvevőket.

A fényképészek pergőtüze sokáig tartott és így a küzdelmeket meglehetős késéssel kezdték meg. Elsőnek a fiatal Sós és az amerikai Mc Clure állott az asztal mellé.

Sós – Mc Clure 21:16, 21:19

Sós szokott nyugodt modorában játszik. Ravasz adogatásával többször megtéveszti a legjobbnak tartott amerikait, aki igen rosszallóan csóválja fejét. Magyarország vezet 7:2 arányban.

Bellák – Schiff 21:16, 21:17

Bellák is a zsonglőrszerű játékot részesíti előnyben és szép ütései nyomán sokszor csattan fel a taps. A vörös hajú, szemüveges amerikai kényszeredetten mosolyog Belláknak egy-egy jól sikerült trükkje után. Már 8:2-re vezet Magyarország.

Kuenz – Ferency Ida 13:21, 21:16, 23:20

Elkeseredett küzdelem. Ferenczy szépen játszik az első szetben a gumit rágó kistermetű amerikai hölggyel szemben, aki csak a másodikban mutatkozik jobbnak. Mindenki azt hiszi, hogy Ferenczy biztosan fog győzni, de az amerikai szívós és a végküzdelemben harc után biztosítja be győzelmét. Amerikai javított: 8:3.

Barna – Schiff 21:18, 19:21, 21:10

Barna fölényes, az első szetben úgy győz, ahogy akar, Schiff még jobban mosolyog és Barna könnyedségét kihasználva, megnyeri a második szetet. Barna most már komolyan küzd és az utolsóban ismét ellenállhatatlan, 9:3 vezetünk

Bellák – Mc Clure 21:17, 22:24, 21:14

Nagy küzdelem, amelyet a magyar fiú már hamarabb is megnyerhetett volna, ha nem fölényeskedik annyira. Erős küzdelem az első szetben, még erősebb a másodikban, amely sokat kivett az amerikaiból. Az utolsó szetben már nem is bírja az iramot és szinte ellenállás nélkül adja át a győzelmet. Ez a tízedik magyar győzelem. Eredmény 10:3.

Aarons – Gál Magda 21:7, 13:21, 21:13

Gál Magda csak a második szetben tud méltó ellenfele lenni a fürgén mozgó, szemüveges világbajnoknőnek, aki javuló formát mutat. 10:4.

Barna – Blatner 23:25, 21:15, 21:15

Ádáz küzdelem az első szetben, de aztán Barna fölénybe kerül és biztosan győz. Világbajnoki formában van! 11:4. Ezután került sor az utolsó mérkőzésre:

Bellák, Soós – Schiff, Harenboom 21: 18, 21:15

A magyar pár remek technikai mutatványokkal hengereli le az amerikaiakat, akik egészen megzavarodnak trükkjeiktől. A végeredmény tehát 12:4 Magyarország javára.