120 egészséges ember halálát jelentette be az OTI-nál a leleplezett amerikai stílusú bűnszövetkezet

Vasárnap öt jólöltözött ember költözött be a főkapitányság híres 200-as cellájába. Haár Pál fogtechnikus, Broznich István magántisztviselő, Stojanovics László könyvelő, Markovits Ferenc és Markovits Tibor könyvkötők. A 200-as cella új lakói amerikai stílusú és csikágói „alapötletű” pesti bűnszövetkezetnek a tagjaiként kerültek a rendőrségre. Két nappal ezelőtt, - mint a lapok ezt megírták – egy öreg, sápadt ember jelentkezett az OTI-nál. Megmondta, hogy Nagy Ferenc hívják és kórházba való felvételét kérte. Legnagyobb meglepetésre azt felelte neki a tisztviselő, hogy nem utalhatják ők kórházba, hiszen – ő már régen meghalt…

Az OTI-nál erre megállapították, hogy körülbelül két évvel ezelőtt valaki szabályszerűen bejelentette Nagy halálát és fel is vette a halálozási járulékot. Az OTI feljelentést tett a főkapitányságon, ahol megindult a nyomozás.

A gyanú Haár fogtechnikusra terelődött, akit egy órával később már négy társával együtt előállítottak a főkapitányságra. Haárék bevallották, hogy hosszú ideje folytatják ezt a mesterséget: különböző ismerőseik halálesetét bejelentették az OTI-nál, felvették a halálozási járulékot és évek óta mindnyája n remekül megélnek az „üzletekből.”
Százhúsz ilyen esetet ismertek be eddig.