Főiskolai világbajnokságot nyert a magyar hokicsapat

Magyarország – Ausztria 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Zell am See, február 7.
A főiskolai jéghoki világbajnoki torna döntőmérkőzését a szombati cseh-francia meccs után erősen felszántott jégen játszották. A lassú jégen a játék igen megerőltető volt. Az iramot a magyarok bírták jobban, míg az osztrákok csak a második harmadban vezettek veszélyes támadásokat.

Az első harmad magyar támadással indult és már a negyedik percben magyar gól is esett. Heim osztrák védőjátékos Miklósra támadt, aki a korongot a szabadon álló Blazsejovski elé játszotta és az utóbbi védhetetlen gólt ütött. (1:0).

A második harmadban az osztrák csapat minden erejének megfeszítésével küzdött az egyenlítéséért, de Csák magyar kapus pompás védésén minden törekvésük meghiúsult.

Az utolsó harmadnap ismét a magyar csatársor diktálta az iramot. Jeney pompásan kitört és a jobbszélre húzódva süvítő lövéssel vágta be a meglepett Witthof mellett a magyarok második gólját.

Az eredmény az osztrákokat teljesen lesújtotta, csapatuk visszaesett és újabb magyar támadásból Jeney egyéni játékkal megszerezte a harmadik magyar gólt. A mérkőzést a német Vogel és a cseh Janousek vezette.

A világbajnoki sorrend a következő
:
Világbajnok: Magyarország 6 ponttal 15:0 gólaránnyal,
2. Csehország 4 ponttal (2:3),
3. Ausztria 3 ponttal (5:4),
4. Olaszország 3 ponttal (6:7),
5. Franciaország 0 ponttal (0:14).