Budai „11” – Hungária 1:1 (1:1)

Amikor a Hungária és a Budai „11” csapata kifutott a pályára közel 4000 ember didergett a pályán. Metsző szél tette kellemetlenné a mérkőzést, amely egyébként sem nyújtott sokat. Már az első pillanatokban látszott, hogy ezúttal a Hungáriának nehéz dolga lesz a lelkes, gyors és jól játszó Budaival szemben.

A Hungária játékosok túl keményen játszottak. Különösen hadilábon álltak a passzjátékkal és egyénileg sem erőltették meg magukat túlságosan. A Budai ezzel szemben komolyan küzdött, aminek azután meg is volt az eredménye, igazán nehéz megállapítani, hogy ezen a mérkőzésen a Hungária, avagy a Budai vesztett pontot.

A második félidőben a kék-fehérek sokat tartózkodtak a Budai térfelén, azonban ez a „portyázás” még nem vonható össze a fölény fogalmával. A végén meg talán a Hungáriának volt szerencséje, hogy a Budai meccslabdákat hagyott ki.

Feltűnően bizonytalan volt a Hungária védelme, a fedezetsor játéka darabos, míg a csatársorból hiányzott úgy a kombinatív, mint az egyéni játék, de legfőképpen az igyekezet.

A Budai lendületesebben játszott. A védelem megbízható, a halfsor szorgalmas. A csatársorban a két szélső nagyon jól játszott. Szuhai nagy ígéret.

A csapatok:
Hungária: Szabó – Mándl, Bíró – Zimonyi, Turay, Dudás – Sas, Müller, Kardos, Cseh, Titkos.
Budai „11”: Havas – Kovács, Győri - Magda, Luca, Schuster - Röck, Keresztes, Szuhai, Lyka, Vermes.

A Hungária teljes csapata kék melegítőben játszik. Még nem is sejtik, hogy néhány perc múlva lekerülnek majd a swetterek, mert „melegről” gondoskodik a Budai jó játéka. Egymás után futnak a Budai támadások.

Vermes és Röck állandóan nyugtalanítják a Hungária teljesen bizonytalanul mozgó védelmét. Hol Bíró, hol Mándi rúg lyukat vagy veszti el a labdát. Szabó is méltón egészíti ki bizonytalanságával a védelmet, mert a támadó Szuhai előtt kiejti kezéből a labdát.

Váratlanul a Hungária is támadásra lendül. Kardos ott áll a kapu előtt ötlépésnyire, senki előtte, csak a kapus, lő; azonban fölé.

A Budai nem hagyja magát. Gyorsabb, mint a Hungária és különösen Röck révén vezet szép támadásokat. Szuhai - mintha csak Kardost utánozná -, öt lépésről fölé lő.

A Hungária fedezet sorától nem kapnak a csatárok egyetlen jó labdát. A csatárok is az ellenfélnek adják, vagy emberbe viszik a labdákat. Titkos kétszer is nekiiramodik, de faultolják. Cseh kiugrik Titkos labdájával, de nehéz szögben labdáját Havas megkaparintja.

Müller a taccsvonalról hatalmas lövést küld a kapura, már úgy látszik, hogy gól lesz belőle, amikor az utolsó pillanatban Havas elvetéssel kornerre tolja a labdát.

Ismét a Budai támad. Röck lefut, centerez. Szuhay kissé visszamarad a csomóból és ő kapja a labdát. Ez a pillanat elég ahhoz, hogy jól megcélozza a kaput és a labda a léc mellett már a hálóba surran. Szép gól!

Hiába igyekszik most már jobban a Hungária, a Budai szépen és agilisan játszik. Már-már úgy látszik, hogy marad az eredmény, amikor Sas agilitása révén kiegyenlít a Hungária. Sas majdnem a középre befutva, megkaparint egy mezőnybe irányított labdát, azonnal átemeli Kardoshoz, aki biztosan helyezi a sarokba.

Szabó miatt akár újabb vezetéshez is juthatna a Budai, mert egy ártatlan labdát ügyetlenül kiejt és szerencséjére a csomóban partnere áthárítja a veszélyt. Még egy Hungária-helyzet és vége a félidőnek.

A második félidőben a Budai kezdte a játékot Röck, szöktetik, azonban Dudás elfogja a labdát, már Csehnél van, de őt Kovács faultolja. A szabadrúgást Turai a sorfalnak lövi és a lepattanó labdát Müller elhamarkodva, a kapu fölé lövi.

A Hungária támad. Sas - Cseh - Müller akció fut, de Győri kornerre ment. A Budai „11” gyors lefutása majdnem gólt eredményez. Lyka kitör, keresztlabdáját Röck egyedül állva kapja és kapásból küldött lövése Szabó arcáról kornerre pattan. Ezután Szuhai ugrik ki. Bíró lenyomja, a center elesik, a Budai „11”-est reklamál, de a bíró továbbot int.

A Budai egész csapata védekezik, a védelem, Győrivel az élén. jól áll a lábán, úgyhogy az erőtlen Hungária-csatárok nem tudnak megbirkózni velük. Cseh kitörése kecsegtet eredménnyel, de a center sokáig tartja a labdát, úgyhogy Kovács kornerre tud menteni. Schuster könnyelműsége majdnem bajt okoz, de Cseh rosszul lő.

Az utolsó percekben a Budai feljön, és nem sokon múlik, hogy a győzelmet jelentő gólt megszerezze. Előbb Röck, majd Szuhai kapja tisztán a labdát, de mindkettő elhamarkodva mellé lő. A mérkőzés végét jelző sípjelet a budaiak örömrivalgással fogadják.