Ifjúsági, szenior és oldboy gyephokkizók érdekes küzdelme

Három gyephokki-generáció vonult fel húsvét két napján Budapesten. A Berliner SV 1892 ifjúsági, szenior és oldboycsapatával látogatott el hozzánk. A berliniek mindhárom csapata pompás játékot mutatott be és a magyar gyephokkizók bizonyára sokat tanultak tőlük. Először a vendégek ifjúsági csapata mérkőzött a MAC 11-vel. Győztek a vendégek 4:2 (3:2) arányban.

Ezen a mérkőzésen érdekes eset történt. Ive Mario távoli lövése elsuhant a kapu mellett és a szomszédos teniszpálya hálókerítését remegtette meg. A bíró gólt ítélt, ő úgy látta, hogy a kapuháló rezeg. Figyelmeztették, mire visszavonta ítéletét. Az egyik magyar játékosnak, Ottnak szemhéja az egyik összecsapnál felszakadt. Nagy tapasszal tért vissza a pályára.

Ezután a BSV első csapata a MAC-cal játszott. Eredmény 6:0 (1:0). Az első félidőben a magyarok nagyszerűen tartották magukat, az indusverő berliniekkel szemben, de a második félidőre a vendégcsapat tetszés szerint érte el a góljait. Végül a két oldboy-csapat mérkőzött. Itt is a németek győztek 1:0 (1:0) arányban. A magyar oldboy-csapatban Ivády Sándor dr. vízipóló-kapitány játszott centercsatárt.

Hétfőn az MHC pályán kellett volna mérkőzni a németeknek, az MHC-BBTE kombinált csapata ellen. A pályát azonban teljesen ellepte a víz, mire az egész társaság autókba ült és átvonult a MAC pályára. Itt játszották le azután az esedékes mérkőzést. A magyarok revánsa nem sikerült, mert a BSV ezúttal is kitűnően játszott és az erős kombináltat 3:0 (2:0) arányban legyőzte.