Harc a kardvívóbajnokságért

Vasárnap már a kora reggeli órákban benépesült a Műegyetem aulája: megkezdődtek a vívóversenyek legnagyobb események, a magyar kardvívó-csapatbajnokságban a mérkőzései. Az előmérkőzéseket két csoportban vívták, az egyikben a MAC, BEAC, BSE és az MTK, a máikban a HTVK, UTE, Hungária VC és a RAC.

Már az előmérkőzéseiken kibontakoztak a verseny hatalmas méretei. A favoritok csak a legnagyobb küzdelmek után tudtak győzni az outsiderek ellen. A BBE csak 9:7-re kapott ki a bajnokság favoritjától, a MAC-tól és Ványi BSE-vívó legyőzte a két olimpikont, Berczellyt és Rajcsányit. Az MTK Hamvayja szintén legyőzte Rajczyt, a főiskolai világbajnokot.

Délután előkelő közönség előtt kezdődtek meg a döntők. A tornateremben a MAC é a BEAC csapott össze. Győzött a MAC 9:3 arányban. Gerevich és Berczelly 3-3, Szilassy 2, Torday 1 győzelmet aratott. A BEAC-ban Zöld dr. volt a legeredményesebb két győzelmével, Molnár egyszer győzött, Nedeczky és Éltes egyszer sem.

Az aulában ugyanakkor a HTVK és az UTE mérkőzött. A HTVK hamarosan 5:1-re vezetett, de az utolsó asszóknál az PTE erősen felnyomult és végül csak 9:5 arányban kapott ki a titkos bajnokjelölttől. Kovács háromszor, Zirczy, Kőszegi és Maszlay kétszer győzött. Az UTE-ben Kabos 3, Palócz és Hidas 1-1 győzelmet aratott, Kósa egyet sem.

A második fordulóban a MAC az UTE-vel és a BEAC a HTVK-val került szembe. A MAC az UTE ellen már 9:2-re vezetett, akkor feladta a további küzdelmet. Végeredményben a MAC 9:7-re győzött. Berczelly 3, Gerevich 2, Szilassy 2 és Rónay 2 győzelmet aratott, az UTE-nak Lantos és Vitéz szereztek két győzelmet. Lantos Gerevichet győzte le.

HTVK-BEAC 9:3, Kovács 3, Kőszegi 3, Maszlay 2, Homoródy 1 győzelem, illetve Rajczy 2, Bay 1.

Ezután került sor a harmadik, döntőfontosságú fordulóra. A bajnokságért a MAC és HTVK állt ki, a harmadik, negyedik helyért az UTE a BEAC-cal küzdött.

Lapzártakor a HTVK 5:3 arányban vezet a MAC ellen. Az UTE-BEAC meccsen Bay 5:2 arányban legyőzte Kabost.

Magyarország kardvívó csapatbajnokságát a HTVK nyerte meg. Nagy meglepetés!