Berczelly nyerte a MAFC kard válogatóversenyét

A Műegyetemi Atlétikai és Futball Club 40 éves jubileuma alkalmából első osztályú kardválogató versenyt rendezett a Műegyetemen. A délelőtti selejtező mérkőzése 24 vívó indult. Kabos és Kőszegi nem vett részt a versenyen. Az előmérkőzések során meglepetést keltett Rónai és Kósa kiesése.

A döntő mérkőzéseket délután vívták nagyszámú és előkelő közönség jelenlétében, a következő vívók részvételével: Gerey, Rajcsányi és Berczelly (MAC), Maszlay, Kovács és Zirczy (HTVK), Rajczy és Baj (BEAC), Palócz (UTE).

Berczelly, a MAC kitűnő vívója nagyszerű formában egymásután nyerte asszóit. Már hat győzelemmel vereség nélkül vezetett, amikor az utána következő Kovácsnak már két veresége volt.

A további sorrend a következőképpen alakult: Zirczy és Maszlay 4 győzelem, 3 vereség, Rajczy 3 győzelem, 3 vereség, Bay 3 győzelem, 4 vereség, Gerevich 3 győzelem, 4 vereség. Rajcsányi 2 győzelem, 4 vereség és végül Palócz 6 vereséggel, győzelem nélkül.

A válogatóversenyt Berczelly 7 győzelemmel és 1 vereséggel nyerte meg. Egyetlen vereségét Baytól szenvedte el. A 2. helyért hármas holtverseny alakult ki Maszlay, Kovács és Rajczy között. Az 5. és 6 helyért Zirczy és Bay vív újabb mérkőzést, a 7. és 8. hely Gerevich és Rajcsányi között dől el. 9. Palócz.