Nevetve cáfolja öngyilkossága hírét Hircsák, a válogatott hokikapus

Sportkörökben nem kis feltűnést keltett az a hír, hogy Hircsák István, a fiatal válogatott gyephokki- és jéghokkikapus, valamint futballistacsatár szerelmi bánatában öngyilkosságot követett el.

Hircsákot nem kell bemutatni, a sportközönség jól ismeri a bravúrjairól híres kapust, aki nem egyszer mentette már meg a magyar gyep-, illetve jéghokki válogatottat a súlyos vereségtől. Mint futballista sem ismeretlen: az NSC amatőrcsapatában játszik centert.

Egyszer már szóhoz jutott a Nemzeti proficsapatában is, de másfél évre eltiltották a futballtól, mert tiszteletlenül viselkedett egy játékvezetővel szemben.

Szerelmi ügye is ismert: nagy vagyont örökölt színházigazgató szőke kislánya miatt nem akart elmenni télen Londonba a jéghokki válogatottal. Most pedig az a hír terjedt el, hogy ugyancsak a szőke kislány miatt, - öngyilkosságot követett el…

- Szó sem igaz az egész históriából - mondja nekünk vasárnap reggel otthonában, ahol felkerestük a fiatal sportembert. - Az ujjából szophatta valaki...

- Nem zörög a haraszt...

Nevetve válaszol:
- Eszem ágában sem volt öngyilkosságot elkövetni. Csak úgy terjedhetett el a hír, hogy én a hét elején valóban összevesztem a menyasszonyommal és ezt el is meséltem egy-két barátomnak. Az ezt követő napokban pedig betegen feküdtem, tüszős mandula gyulladásban. A betegséget jóakaróim alkalmasnak találták arra, hogy halálhíremet költsék.

- Igaz, hogy a lány szülei nem egyeznek bele a házasságba?

- Egyelőre sajnos igen. Azzal érvelnek, hogy nekem nincs állásom és egyelőre csak „Hircsák István hokkikapus” vagyok. Ebben igazuk van, de viszont féléven belül elvégzem az egyetemet és apám, aki építészmérnök, alkalmazni fog. Szeptembertől, minden valószínűség szerint, abba is hagyom a hokkizást. Csak futballozni fogok.

- Hiszen eltiltották – jegyeztük meg.

- Éppen ma jár le az eltiltásom. A tilalom idején is szorgalmasan treníroztam, úgyhogy jó formában vagyok. Remélem hamarosan a Nemzeti csapatában játszhatom centercsatárt.

Közben állandóan cseng a telefon. Mindre ez a válasz:
„Nem lettem öngyilkos, kimegyek a mérkőzésre.”

- Azt közölte egyik barátom, - teszi le a kagylót Hircsák, aki az FTC-ben hokkizik - ha már öngyilkos akarok lenni, reméli, nem épen az AHC – FTC mérkőzés előtt hagyom őket a pácban…