Horthy Jenő, akit afrikai vadászútján kisebb baleset ért, gazdag zsákmányával Nairobiból ma indul útnak hazafelé

Horthy Jenő, a kormányzó öccse, tavaly utazott el öthónapos afrikai útjára. A téli hónapokat Ugandában töltötte. Kis vadásztársaságával főkép olyan vidékeket keresett fel, ahol puskás ember még nem igen járt.

Horthy Jenő érdekes afrikai vadászútjáról hónapokig semmi hír sem érkezett Budapestre: a kormányzói kabinetiroda három ízben érdeklődött iránta, de miután a leveleket nem kézbesítették, azokra válasz sem érkezett. Munkatársunk most arról értesül, hogy Horthy Jenő a napokban érkezett vissza a távoli vadászterületekről Nairobiba.

Utazását az utóbbi hetekben könnyebb vadászbaleset következményei hátráltatták. Amint egy mocsári antilop elejtése után zsákmánya felé tartott, a süppedő talajon megcsúszott és egyik lábát kificamította, ez a baleset változtatta meg az eredeti programját.

Vadászkirándulása egyébként ezúttal is gazdag eredménnyel zárult. A ritka példányban bővelkedő vadásztrófeák közt szerepel két hatalmas elefánt bika, amelyek közül az egyik 110 fontos agyara kapitális darab.

Horthy Jenő ma indul Nairobiból Wadi Halfába, hogy a Níluson Kairóba hajózzon, majd onnan folytassa útját hazafelé, Budapestre.