Nyolcas ikrek születtek egy dunántúli faluban

A hentes felesége egyszerre egy egész nagy családnak adott életet - Tudósok nyilatkoznak a csodáról

A modern ember nem hisz a csodában. Amit kétszáz évvel ezelőtt misztikus emberfölötti erők művének tulajdonítottak, arról ma kimutatja a tudomány, hogy egyszerű, természeti jelenség. Mégis történnek napjainkban is olyan dolgok, melyek előtt még a tudomány is megtorpan és nem találja meg mingyárt a helyes választ. Ilyen csoda történt két héttel ezelőtt egyik dunántúli faluban: Csabai Tóth Lajos hentesmester felesége nyolcas ikreket hozott a világra.

Füzesléc faluról eddig jóformán senki sem tudott a nagyvilágon. Még Budapesten is alig hallottuk a nevét. Most erről a faluról beszélnek szerte az egész világon, még az ausztráliai és a délafrikai ujságok is hasábos cikkeket írnak a falut izgalomban tartó eseményről.

Csabai Tóth Lajos füzeslécí hentesmester felesége ugyanis a szülési világrekordban három fejhosszal megelőzte Kanadát. Eddig ugyanis a kanadai ötösikrek tartották a rekordot. Egy anya öt gyermeket szült egyszerre és mind az öt életben maradt. Páratlan jelenség volt ez az orvostudomány történetében. Igen nagy ritkaság ugyanis már az, ha a hármas ikrek közül kettő életben marad.

Magyarország íme most a szülési rekordban megelőzi Kanadát. A hentesmester felesége olyan rekordot állított fel, amelyről még álmodni sem mert a tudomány, egyszerre megszült egy egészen nagy családot: nyolc gyermeket. A legérthetetlenebb azonban a dologban, hogy az ikrek valamennyien egészségesek és orvosi vélemény szerint életképesek.

A huszonhárom éves anya egyetlen gondja csupán az, hogy miből neveli fel a nyolc gyermeket, a bőséges istenáldást kissé soknak találja. Ezt a gondot azonban leveszi vállairól az állam, mely magára vállalta, hogy orvosi felügyelet alatt felnevelteti a nyolcas ikreket és gondoskodik jövőjükről.

Füzesléc falu valóságos csodajáróhely lett. Kíváncsiak százai keresik fel a hentesmester lakóházát, hogy saját szemükkel meggyőződjenek a csodáról. A látogatók között igen sok az orvos, akik nemcsak a környék városaiból, de még Budapestről is elindult hogy tanui legyenek a páratlanul álló látványnak.

Íme ez történt... Negyvennyolc órája, hogy ez a híradás telefónjelentés alakjában befutott a szerkesztőségbe. Természetesen hitetlenkedve fogadtuk. A fotóriporter azonnal autóért telefonált, hogy elinduljon a helyszínre, hogy fényképet készítsen a páratlan jelenségről.

Ujabb híradás hamarosan megerősítette a nyolcas ikrek létezését, most már nem lehetett többé kételkedni. A csoda tehát megtörtént, Füzesléc falu elragadta a pálmát Kanada elől. De hogyan magyarázza mindezt a tudomány? Hogyan lehetséges egyáltalán, hogy létrejöjjön ilyen páratlan jelenség? Erre a kérdésre csak a tudomány adhatja meg a választ.

A tudomány magyarázatot talál az élet minden lépésére, a világűrben történő minden jelenségre. A csillagász például száz évvel előre másodpercnyi pontossággal megjósolja a napfogyatkozás vagy az üstökös megjelenését.