Még mindig utolérhetetlenek a német kézilabdázók

Németország – Magyarország 18:5 (11:3)

Kassel, május 30.
26 órás fáradtságos utazás után szombaton este fél 11 órakor érkezett a magyar csapat Kasselba, ahol a német kézilabda szövetség ügyvezető-elnöke. Kassel város sportvezetője fogadta ünnepélyesen a vendégeket. Vasárnap a városban rendezett egyéb ünnepségek miatt délután 3 órakor rekkenő hőségben kezdték a mérkőzést.

A magyar csapat lendületes támadásokkal kezdett és a 3. percben Salgó révén szabaddobásból a vezetést is megszerezte. Az 5. percben a németek kiegyenlítettek.

A 8. percben a magyar együttes Koltai révén újból vezetésre jutott, ismét német kiegyenlítés következett, majd a magyar csapat két gólt dobott, amelyet azonban a német bíró érthetetlen módon nem ítélt meg.

A bíró viselkedés folytán a magyar csapaton lehangoltság vett erőt és Koltai érvényes gólján kívül a félidőben egyéb eredményt nem ért el, míg a németek a bíró ítélkezései folytán 11:3 eredménnyel zárták a félidőt.

Szünet után a magyarokon a fáradtság jelei mutatkoztak, mégis hősiesen küzdöttek, azonban csatáraik akcióit balszerencse kísérte. Koltai és Fodor ugyan újabb gólt dobott, azonban a magyar csapatnak hat dobása kapufalövéssel végződött, öt gólját pedig a bíró érvénytelenítette.