Rettenetes viharral küzdve kimerülten érkeztek Lindberghék Zágrábba

Zágráb, április 4.

Lindbergh ezredest vasárnap délután nagy tömeg várta a zágrábi repülőtéren, mert már délelőtt köztudomásúvá vált, hogy az óceán első átrepülője Athénből Bécsbe vezető útját megszakítja Horvátország fővárosában.

A rendőrség a repülőteret elzárta, mert különben a tömeg elsodorta volna a világhírű óceánrepülőt.
Amikor Lindbergh gépe 3 óra 25 perckor leszállott, Radovich ezredes, a zágrábi repülődandár parancsnoka és az amerikai konzul üdvözölték, Lindbergh első kérése az volt, hogy a fotoriportereket ne engedjék közelébe, mert nem akar feltűnést kelteni.

Lindberghné, aki ugyancsak férjével érkezett Zágrábba, addig nem is szállt ki a gépből, amíg be nem tolták a hangárba. Mindkettőjüket szinte feketére sütötte az afrikai nap és úgy látszik, hogy az út nagyon kifárasztotta őket, mert Lindbergh erre hivatkozva, nem fogadta el a zágrábi Aero Club meghívóját a tiszteletére tervezett bankettre, hanem egyenesen az Esplanade-szállóba hajtatott, ahol Radovich ezredes és az amerikai konzul társaságában vacsoráztak.

Lindbergh vacsora után beszélt a hozzája forduló újságírókkal, akiknek elmondotta, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt rossz útjuk volt, a gépnek erős viharban nagy akadályokat kellett leküzdenie., ezért érkeztek meglehetős késéssel Zágrábba.

Athénből reggel kilenckor indultak el és ha a nagy légi akadályokkal nem kellett volna megküzdeni, már délben Zágrábban lehettek volna, ahonnan hamarosan folytatni akarták útjukat Bécs felé.

Lindbergh végül kijelentette, hogy hétfőn reggel hét és nyolc között indul az osztrák fővárosba és kedden Londonban akar lenni.