Magyarország 1937. évi teniszbajnokságai

A német Ullstein kisasszony nyerte a női egyes teniszbajnokságot

Vasárnap, a fülledt hőségben egész nap folytak a teniszbajnoki küzdelmek a MAC margitszigeti díszpályáján. A verseny kitűnő rendezésben, programszerűen zajlott volna le, ha egy műsoron kívüli szám, a zápor közbe nem lép.

Az előkelő nagyszámú közönség így is gyönyörű mérkőzéseknek lehetett szemtanúja. Különösen a férfi páros elődöntők és döntök, amelyekben magyar, osztrák, cseh és kínai színek kombinációja jelentette a küzdelmet, nyújtott káprázatos élvezetet. A vegyes párosban is nívós harc volt.

Ma, hétfőn az egész verseny legizgalmasabbnak ígérkező eseménye: a férfi egyes döntő kerül lejátszásra az osztrák gróf Baworowsky és a félelmetes tudású kínai éljátékos, Kho Sin Kie között délután félháromkor. Utána a férfi páros, negyednégykor a vegyes páros döntő.

Vasárnapi főbb eredmények
:
Vegyespáros: Dallos, Flórián - Stingl, Sobotkowa 6:1. 6:4. Pető, Ocskay-Ferenczy, Schréderné 6:3, 7:5. Petőnek kitűnően ment. Gábory, Zsitvayné - Baworowsky, Sárkány 6:2, 2:6, 6:3. Redl, Bárd-Kho Sin Kie. Somogyi W. O.

Vegyespáros elődöntő: Dallos, Flórián-Pető, Ocskay 6:2, 6:2, Bárd, Redi-Gábory, Zsitvayné 6:0, 4:6. 6:0. E mérkőzésen Redl támadó játékát Bárd Erzsébet okos lobe-jaival sikeresen támogatta.

Női egyes döntő:
Ullstein - Baumgarten 6:1, 6:4, a csinos barnahajú. kékszemű német bajnoknő támadó backhandjével futó technikájával az első szetben könnyen győz, a másodikban Baumgarten Magda a kezdeményező, de a döntő pillanatban ellenfele nagyobb átütő ereje eredményes.

Női páros döntő:
Schréderné, Sárkány-Baumgarten, Bárd 6:2, 6:0. A BLKE-BBTE-pár harmonikus összjátéka első perctől kezdve megpecsételte a mérkőzés sorsát.

Férfi páros elődöntők:
Kho-Sin-Kie, Gábory - Baworowsky, Redl 6:8, 7:5, 6:2, 8:6.
E mérkőzésen Gábory teljesen megtalálta önmagát és azt a zseniális partnert is, Kho-Sin-Kie-ben, aki mellett érvényesülni tud.