Phöbus – Hungária 2:2 (1:0)

Kétszer vezetett a Phöbus – Cseh 11-est hibázott

Hungária úti pálya, 6000 néző, bíró: Ujvári. az előmérkőzés izgalmát még nem csillapodtak le, amikor a csapatok kifutnak a pályára. A Phöbus kezdi a játékot, de Sas kap először labdát, amelyet azonban kienged.

Vidor-Sas-Cseh támadás után Cseh kitör, de Titkos II. az utolsó pillanatban le tudja szerelni a Hungária centerét. Rökk egymásután háromszor fut el és kiderül, hogy Sebes nem képes tartani a pompás formában lévő Phöbus jobbszélsőt.

A Phöbus fölénybe kerül. A 10. percben Sebes haza akar adni, de rosszul találja el, úgyhogy ideális passz gurul Turai II. elé. A Hungária védők erre nem számítottak, s így a „kis” Turai zavartalanul lőheti be a vezető gólt a Hungária kapuját.

Vezet a Phöbus! Dudás lövésébe Megyeri beteszi a fejét és a labda kornerra száll, ezt azonban a teljesen formán kívül lévő Titkos a kapu mögé íveli. Változatos a játék. Cseh kapulövését Csikós sarokra védi. Ebből Dudás éles lövést küzd kapura, de Csikós most is brillíroz.

Vidor kapufát lő. Sas kiharcol egy labdát Feketétől, beadását Cseh átengedi Dudásnak, de az nagy meglepetésében a kapu mellé küldi. A Hungária ostromol. Nagy derültséget kelt a vékonydongájú szemüveges határbíró hasra esése.

A második félidőt Turai negyvenméteres lövése vezeti be. Csikós azonban ölbe kapja a labdát. Cseh rohan a gól felé, de balszerencséjére elbotlik. A 10. percben kiegyenlít a Hungária. Titkos taccsot dob, a labda Csehhez kerül, aki Dudásnak adja. Csikós Csehtől várja a labdát és így Dudás éles lapos lövése az ellenkező kapufa mellett hálót ér. 1:1.

Fél perc sem telik el és a Phöbus újra megszerzi a vezetést. Béki lefut. A vonalról középre íveli a labdát, Tőrös II. pedig előredűlve védhetetlen gólt fejel, 2:1. Ismét a Phöbus vezet!

A Hungária azonnal góllal válaszol, de ez érvénytelen, mert miközben Cseh hálóba fejeli a labdát. Vidor akadályozza Csikóst a védésben. Óriási izgalom! A 15. percben Turai labdáját Cseh lőné, Csikós azonban, miközben elkapja előle a labdát, fellöki a Hungária centerét.

A bíró tizenegyest ítél! A Phöbus játékosok élénken tiltakoznak – hiába. Cseh áll a labdának, helyezetlenül gyöngén gurítja a kapura. Csikós kiüti és a labda oldalt kigurul a pályáról. Wéber akkorát ugrik örömében, mint Bódosi.

Az állóhelyről sértegetni kezdik a bírót, mire két percre megáll a játék. A Hungária ostroma végre eredményre vezet a 20. percben. Titkos előregurítja a labdát. Wéber elvéti. Cseh elfogja és igazi „Cseh-módra” belövi 2:2.

A játék, ha lehet, most még izgalmasabbá válik. A Hungária tovább ostromol, de a Phöbus nyolc emberrel védekezik és szórványos támadásai veszélyesek. Az eredmény nem változik. Pontot vesztett a Hungária! A mérkőzés után a következő nyilatkozatot kaptuk.

Barna Sándor a Phöbus elnöke:
- Nagyon szép, izgalmas mérkőzés volt. Reális a eredmény.

Schaffer Alfréd, a Hungária trénere:
- Nagy küzdelem volt. Nem tudom, miért nem adta meg a bíró gólunkat.

Ujvári, a mérkőzés bírája:
- Csikós fellökte Cseht, ezért adtam tizenegyest. A gólt nem ítélhettem meg, mert a kapust akadályozták a védésben.