Nemzetközi professzionalista teniszbajnokság

Goritschnig (Hamburg) nyerte az első nemzetközi professzionista teniszbajnokságot

Első ízben rendezte a Magyar Teniszoktatók Országos Egyesülete nemzetközi jelleggel Magyarország professzionista teniszbajnokságait 32 résztvevővel, közöttük négy német és egy csehszlovák mesterrel. Mindvégig komoly és érdekfeszítő küzdelmek voltak.

A viadal legizgalmasabb mérkőzése: Schmidt Ferenc magyar bajnok találkozása a német mesterlista második helyezettjével, az anyai ágon magyar származású Goritschnig Edével.

Eddig mindketten veretlenek voltak a küzdelem során, de a német bajnokságban Goritschnig verte Schmidtet. A 600 főnyi közönség izgalommal leste a mérkőzés minden egyes fázisát.

Gyilkos iramban finiselt Goritschnig és 9:7 arányban övé a döntő negyedik szet. A nagyklasszisú szimpatikus játékos megérdemelten viseli a magyar mesterbajnoki címet.

Ezután Izsák János 6:3, 6:4, 6:2 arányban győzött Fáncsy Ferenc ellen. Az utolsó szet már a sötétségben fejeződött be.

Tóth Imre értékes győzelmet aratott Eckner (Németország) felett 6:1, 6:4, 3:6, 6:2.

A körmérkőzések végeredménye tehát: 1. Goritschnig. 2. Schmidt. 3. Izsák. 4. Fáncsy. 5. Blenk. 6. Solc. 7. Tóth. 8. Eckner.

A páros bajnokság pedig: 1. Schmid-Izsák, 2. Solc-Fáncsy. 3. Goritschnig-Daerr és 4. Blenk-Eckner.

Ebből a listából látható, hogy a magyar teniszmesterek első nemzetközi erőpróbájuk során vitézül, dicséretes módon állották meg helyüket.