Rémcsapat a Dunakorzón

Többízben foglalkoztunk már a Dunakorzó virágot áruló rémcsapatával, nagyon helyesen most rendőrségi intézkedés történt, hogy a korzót megtisztítsák a virággengszterektől.

A múlthét kedd estéjén azonban szemtanúi voltunk, hogy egyenruhás rendőrök fogócskát játszottak az előlük menekülő virágterroristákkal, egy dalauzi zugárussal pedig, aki nem engedte elvezettetni magát, formálisan birkózniuk kellett, a közönség s főleg a nagyszámú külföldi közönség nem kis megütközésére.

Tapasztalatból mondjuk, hogy nem sokat ér, mert már percek múlva újra előbukkannak rejtekhelyeikről ezek a szerencsétlenek, akiktől azonban a korzó és környéke feltétlenül megtisztítandó, másodszor nem tartjuk a legcélravezetőbbnek, hogy az ilyen razziákat egyenruhás rendőrök végezzék!

Szerény véleményünk szerint a főkapitány úrnak állandó detektívinspekciót kellene tartania a korzón, bizony néhány hétig délelőtt délután, éjjel-nappal! Amíg elmegy a kedvük ennek az idegenforgalmi szempontból oly fontos pesti sétálóhelynek a veszélyeztetésétől.