Hungária – Szeged FC 4:1 (3:0)

Tüneményes labdajátékot mutatott be a Hungária csatársora

A halottak napja előtti óriási temetői forgalom és a Hungária úti futballpálya közönség összetorlódott a villamosmegállóknál. Ökölharcok árán sikerült csak talpalatnyi lépcsőpályát elfoglalni a villamoson.

A futballmérkőzés közönsége tehát nagyrészt gyalog vágott neki a Salgótarjáni útnak és így történt, hogy a Hunágária-Szeged mérkőzés első perceiben még nagy tömegekben érkezett a közönség.

Hatezer néző előtt kezdte a játékot a Szeged, de a 40. másodpercben már a Hungária vezet. Müller ideális labdát ad Sasnak, az továbbítja Dudáshoz, aki a következő passz Csehnek szánja. Berták azonban elcsípi a labdát, fel akar szabadítani, a labda azonban leperdül a lábáról. Müller ott terem és három lépésről a kapuba gurítja. (1:0)

Bíró fölösleges faultja miatt veszélyes szabadrúgást ér el a Szeged, de Szabó magasra ugorva elkapja a labdát. Müller előretör, de mellé rúg. Váratlan villámgyors támadás következik. Harangozó bombáját Szabó kiüti, a labda Seper elé pattan, aki most a másik oldalra célozza, de Szabó csodálatos vetődéssel ezt is elhárítja.

A 16. percben Titkos fénykorára emlékeztető tempóban fut el, a kapufa tövétől begurítja a labdát és a jó érzékkel érkező Cseh a hálóba sodorja a második gólt 2:0. Pompásan játszik a Hungária.

Titkos a legjobb csatár. A szegedi védelem szilárdan áll a lábán. Szabó kifutással ment Harangozó elől, de a tizenhatos vonalon túl szalad a labdával, ezért szabadrúgáshoz jut a Szeged. Sas jó beadását Cseh átlépi, de Dudás nem számít rá és a nagy gólhelyzetből fölé lő.

Hosszas szegedi támadássorozat után a 35-ik percben ismét a Hungária rúg gólt. A tökéletes passzjáték iskolapéldáját mutatják be a kék-fehér csatárok. Dudás-Cseh-Müller, majd ismét Cseh a labda útja és a center kapásból a balsarokba lő. (3:0).

A következő percben Dudás gólt lő, de ezt a bíró lesállás miatt nem adja meg. Gyurcsó fellöki a kapura törő Titkost, a bíró nem fütyül, de Titkos olyan biztos Gyurcsó szabálytalanságában, hogy felkapja a labdát és szabadrúgáshoz helyezi. A bíró most fütyül, de azért, mert Titkos kézzel érintette a labdát.

A második félidőben a Hungária vezeti az első támadásokat, Gyurcsó az elszaladni akaró Titkost derékon kapja. Még akkor is nehezen engedi el, amikor a bíró fütyül. Titkos beadásából Dudás nagy gólt akar lőni, de túlságos igyekezetében magasan fölé vágja a labdát.

Egyik Hungária-támadás szebb, mint a másik. Raffai úgy fellöki Titkost, hogy nagyot nyekken. A bíró, érthetetlenül, nem ítél tizenegyest. A közönség ezért szidja s Antalics játékvezető egy percig szünetelteti a játékot.

Müller húsz méterről kapufát talál, majd Cseh kihasználja Somogyi hibáját és váratlan éles lövését Pálinkás pompás vetődéssel sarokba üti. A Szeged átcsoportosítja csatársorát. Ez használ is, mert mos állandóan ők támadnak.

A Hungária védelem azonban, élén Kissel s a nagyszerű formában levő Szabóval mindent tisztáz, Csehet a bíró lesállás címén állítja meg, de Cseh mutatja, hogy a szegedi hátvéd méterekkel előtte van. A bíró is belátja tévedését, s ezért feldobással hozza újra játékba a labdát.

A 37. percben Nagy, a szegedi balszélső ötméteres lesállásról indul, a határbíró jelez, a játékvezető azonban nem veszi figyelembe. A balszélső beadását aztán Bognár lövi kapura, amely a belső kapufáról befelé gurul, s a berohanó Harangozó a már bent lévő labdát még beljebb segíti (3:1).

Két perccel később azután Sas kiugratja Csehet, aki futtából éles gólt lő. (4:1). A Hungária támadásaival fejeződik be a mérkőzés.

A Hungária különösen az első félidőben játszott jól és megérdemelte a győzelmet. A védelemben Szabó és Kiss hibátlanul dolgozott. A fedezetsorban Turay volt jó, a csatársor legjobb embere pedig az ismét válogatott forma felé közeledő Titkos és a hosszú szünet után újra játszó Müller volt.

Szegeden Somogyi játszott jól, kár azonban, hogy durvaságokra ragadtatja magát. A csatársorban a belső hármas játszott jól.