Apróságok

Újabb panaszok a margitszigeti strandfürdő ellen: néhány nap óta kellemetlen felszólítással lepik meg a szigeti strandfürdő termes vetkőzőibe lépő vendéget. Arról van szó, hogy a vendég, aki két különböző helyen bérletét már felmutatta, köteles bérletét kabátja szivarzsebébe tenni és miután ruháit elhelyezte a megőrzésre átadott vetkőző kofferben, azt az ő távollétében az ellenőr még külön kinyitja, hogy megállapítsa, megvan-e a jegy. Hazai és külföldi világfürdőkben ismeretlen ez a molesztáló jellegű motozás, elvégre a strandfürdő nem nyomozóhatóság, hogy turkálhasson a megőrzésre átadott ruhákban, tessék, mint annyi tízezer más fürdőben, az ellenőrzés ügyesebb és tapintatosabb megoldásáról gondoskodni!

Úgyszólván naponta bukkantak fel a lapokban Esterházy Tamás gróf gondnokság alá való helyezésről szóló hírek. Tékozlás címen kérik a gondokság alá való helyezést. Tamás grófról a régebbi időkben nem egyszer jelentek meg nem túlságosan hízelgő közlemények A gondokság alá helyezési kérelem indokai azonban szerintünk is ez idő szerint, legalábbis nem túlságosan aktuálisak amint erről meggyöződést szereztünk. Eszterházy Tamás évek óta teljesen visszavonult úgy nappali, mint az éjszakai pesti közélettől, hónapok telnek el, míg véletlenül látjuk valahol s ennek a közleménynek is az ad időszerűséget, hogy a gróffal egy könyvkereskedésben találkoztunk, ahol egész szekérderékalja közgazdasági munkát vásárolt. „Szociológiai és közgazdasági tanulmányokkal foglalkozom közgazdasági doktorátusra készülök- mondta nekünk csendesen.
Híres monoklija helyett is- csontkeretes pápaszemet viselt...


A vidéki gyáripari városról elnevezett textilvállalat vezérigazgatójának svábhegyi tündérestélyéről pótlólag közlik még újságunkkal, hogy a menühöz tartozó adriai homárt például repülőgépen szállították Velencéből. Mikor a méltóságos asszonynak hölgyvendégei elismeréssel emlékeztek meg a nagyszabású fogadásnak erről a részletéről, őméltósága szenvelegve mentegetőzött, hogy olyan gazdag, azt sem tudja, mit csináljon a pénzével. Fültanúnk van annak a kijelentésének az igazolására is, hogy mikor fáradságról panaszkodott és egy barátnője erre azzal replikázott, hogy. - miért fáradt, hiszen egy lépést sem tesz gyalog, folyton autón jár, őméltósága így felelt:
- Igen, de az a folyamatos ki és beszállás...

Óh Istenem..