Hosszabbítás után az MTK 4:3-ra győzött a MAC ellen

Ezután nagy izgalom között kezdődött meg a vízipóló-mérkőzés a Magyar Kupa döntő küzdelme a MAC és az MTK között.

Az MTK így áll fel: Mezei – Homonnai, Földes, Hazai – Brandi, Takács, Vadas.
A MAC összeállítása: dr. Mezei – Boér, Tolnai – Gyulai, Kánási, Tarics, Somóczy.
Nagy Barna bíró.

Ahogy megkezdődik a mérkőzés, Brandi kapufának dobja a labdát. Boér szabálytalanul szerel. 4 méteres. A dobás előtt Tolnai és Somóczy elúszik. Boért, Tolnait és Somóczyt kiállítja a játékvezető. A 4 méterest Brandi belövi (1:0).

Utána Homonnai és Kánási elúsznak. Őket is kizárja a gólig a játékvezető. Idegesek a játékosok. A bíró füttykoncertet rendez. Alig van vízipólójáték, csak birkózás és fütyülés. Brandi Mezei dr. kezébe dobja a labdát. Azután Földest állítja ki a bíró. Homonnai faultja miatt 4 métereshez jut a MAC, amelyet Tarics bevág (1:1).

Óriási az izgalom. Kánásit állítja ki a bíró, majd Somóczy és Brandi megy ki a vízből. Homonnai félpályáról küldött lövése kornert eredményez, ezt Mezei dr. kivédi. Ezután Hazai áll ki, végül Boér és Vadas. Négy-négy ember van mindössze a vízben, amikor a bíró félidőt jelez.

Szünet után Tolnai leúszik, senki sem zavarja és a tehetetlen kapus mellett megszerzi a MAC-nak a vezetést (2:1).

Kezdés után az MTK-é a labda: Brandi fél méterről a kapusba lövi a labdát. A következő másodpercben már javít Brandi, mert Homonnai előreadott labdáját bevágja. (2:2).

Kiegészülnek a csapatok, de a kiállítás tovább folytatódik. Kánásit is kiállítják, az egy ember előnyt az MTK jól használja ki: Takács gólt dob. Most az MTK vezet 3:2-re.

Egy pillanattal később már Vadas és Gyulai kerül a szárazra s követi őket, Homonnai, majd Hazai és Brandi hagyja el a vizet. Az MTK részéről most már a kapussal együtt 3 játékos, a MAC csapatából pedig csak 5 játékos van a vízben. Kánási előre úszik, és közelről kiegyenlít. (3:3).

Közvetlenül ezután vége a mérkőzésnek. Minthogy a rendes játékidőben nem volt döntő eredmény, kétszer 3 perces meghosszabbítás következik.

Rövid szünet után kezdődik a kétszer 3 perces meghosszabbítás. Óvatos játék. Egy gól eldöntheti a mérkőzés sorsát. Az első részben nincs gól.

A második részben Tolnai víz alá nyomja Takácsot. A négy méteres büntető dobást Mezei kiüti. Ezután Takács leúszik és bedobja a labdát a MAC kapujába (4:3).

Ezzel az MTK megnyerte a Magyar Kupát. Általános elkeseredés a játékvezető ellen. Az MTK közönsége ellen a győztes csapatot.