Svéd jéghokkigyőzelem Budapesten

A BKE izgalmas, kemény mérkőzésen 4:3 (1:0, 2:2, 1:1) arányban kikapott az AIK-tól.

Nagy mérkőzést vívott vasárnap délelőtt a városligeti Műjégpályán a BKE. Ellenfele a svéd bajnok AIK csapata volt. A BKE vereséget szenvedett, de ez a vereség nem szégyen attól az AIK-tól, amely Európa egyik legjobb klubcsapata és nagyjában azonos a svéd válogatottal.

Villámgyors és változatos a játék. A svédeknél különösen Carlsson játéka tetszik a közönségnek. A svédek támadnak. A magyar védőktől Eriksson elé csúszik a korong, aki bevágja a magyar hálóba. 1:0-ra vezetnek a svédek.

Állandóan támadunk, végre sikerül a kiegyenlítés, Róna bead, közben a svéd kapus elcsúszik és Jeney a kapus fölött beemeli a korongot a kapuba. 1:1.

Először Persson, majd közvetlen utána Carlsson csapja be a magyar hátvédeket és máris 3:1 a svédek javára.

Miklós ütője eltörik. Az új ütővel azonnal pompásan nyomul előre átadja a labdát Margónak, aki belevágja a második magyar gólt 3:2.

Jeney túl erélyes fellépése izgalmat kelt. A következő percben Jeney és Norberg sportszerűtlenül összecsap, amiért egy-egy percre kiállítják őket.

A harmadik harmad lanyha támadásokkal indul. Váratlan gólt kapunk. Andersson távoli lövésére Apor nem számít és a magyar kapuba siklik a korong. Most már 4:2-re vezetnek a svédek.

Miklós lefutása gólt ígér, de az utolsó pillanatban elbuktatják. Szédületes Róna-Miklós támadás után Miklós a mérkőzés legszebb gólját lövi. 4:3.