Egy tucat gól a Ferencváros Mikulás-napi ajándéka

Ferencváros – Törekvés 12:1 (5:1)

A múlt heti Újpest - Törekvés mérkőzés után erős küzdelemnek ígérkezett a Ferencváros - Törekvés találkozó. A kőbányai csapat azonban csak az első tíz percben tudott ellenállni a Ferencvárosnak, de később már nem tudta feltartóztatni a zöld-fehéreket gólhengerét.

A Ferencváros pompásan játszott, egymást követték a szép akciók, megfelelő befejezéssel. Különösen a második félidőben domborodott ki a zöld-fehérek játéka ekkor a Törekvés letört.

Körülbelül 2000 néző előtt Juhász Attila dr. vezetése mellett kezdődött az üllői-úti pályán a játék. Az első tíz percben mindkét csapat egyformán támad, de gól egyik oldalon sem esik, mert a belső játékosok erélyteleneknek bizonyulnak.

A 18. percben szerzi a Ferencváros az első gólt. Sárosi a Tátraitól kapott labdát Kiss elé fejeli, aki a hálóba küldi (1:0). A 11. percben Sárosi Kemény elé adja a labdát és a szélső szép gólt lő. (2:0).

Két perc múlva a Ferencváros védelem könnyelműsége miatt a Törekvés is gólt lő Nemes révén (2:1) A 33. percben bedobásból Lázárhoz kerül a labda, aki váratlanul lő, és a labda berepül a hálóba (3:1).

A 34. percben a kapufáról kipattant labdát Toldi besodorja (4:1). A 39. percben Tolditól Keményhez kerül a labda, akit hiába gáncsolnak, három védő mellett is gólt lő (5:1).

Szünet után szinte az egész félidőben egy kapura játszik a Ferencváros. A 11. percben megindul a gólözön: Kemény fejjel viszi a hálóba a labdát (6:1). A 14. percben Sárosi egyéni játék után szerez újabb gólt a zöld-fehéreknek (7:1).

A 20. percben Táncos szökteti sajátmagát és támadása sikerrel jár (8:1). A 21. percben Lőrincz a büntetőterületen belül kézzel érinti a labdát, a játékvezető tizenegyest ítél. Sárosi értékesíti. (9:1).

A 28. percben ugyancsak a büntető területen belül Toldit elnyomják, Juhász dr. tizenegyes helyett kornert ítél. Sárosi révén ebből is gólt szerez a Ferencváros. (10:1).

Most leáll a Ferencváros, néhány támadást vezet a Törekvés, de a Tátrai-Korányi hátvédpár könnyedén szereli a kőbányai csatárokat. A 43. percben Toldi lő újabb gólt (11:1), majd a 45. percben – a közönség ütemes biztatására – Sárosi belövi a tizenkettediket.

A Ferencváros szinte tréningmeccset játszott ellenfelével. Kitűnt játékával Polgár. Kis is hasznos volt, de a legjobbak a szélsők voltak, akiknek lefutásai mindig veszélyt jelentettek. A Törekvés már játszott jobban is.