Aga kán képrázatos estélye

A 15.00 rózsával és ugyanannyi szegfűvel feldíszített népszövetségi palotában tartotta meg Aga kán káprázatos estélyét, amelyen 150 kiló kaviár és 4000 üveg francia pezsgő fogyott el. A vendégek ajándékokat is kaptak! 15 orvos és 40 ápolónő volt szolgálatban!

Az ezeregyéjszaka káprázatát varázsolta a Népszövetség fővárosába Aga kán, a Népszövetség közgyűlésének ezidőszerinti elnöke. Szombaton este avatták fel az új népszövetségi palota közgyűlési termét és ebből az alkalmából Aga kán közel háromezer személyiséget látott vendégül. Aga kán megmutatta, hogy valóban a világ egyik leggazdagabb embere a vendéglátó gazda. Leírhatatlan az a fény, pompa és ragyogás, amelyet Aga kán ez alkalommal kifejtett.

Aga kán és fiatal neje, az egykor francia virágárusító kisasszony az előcsarnokban fogadták a vendégeket. A maharadzsa kitüntetései csak úgy csillogtak a sok drágakőtől. Mellette ragyogó toalettjében állott a fiatal begum felbecsülhetetlen értékű ékszerekkel. Nem kevesebb, mint 160 aktív miniszter volt jelen a fogadáson.

A zenét Európa tizennégy legjobb jazz-zenekara szolgáltatta. Az elfogyasztott italok mennyiségére jellemző, hogy Aga kán négyezer üveg francia pezsgőt szállíttatott a palotába. Tizenöt orvos és negyven ápolónő volt szolgálatban. A vendégek, főleg azonban a hölgyek még ajándékban is részesültek. Az estélyt tánc zárta be, amely reggelig tartott s mialatt a kongresszus táncolt és a Nemzetek Szövetségének új palotáját felavatták, a világ két pontján: Spanyolországban és Kínában tovább folyt a gyilkos háború.