Az ótátrafüredi nemzetközi műkorcsolyázó verseny

Terták Elemér, Erdős Klára és Szekrényessy-pár győzelme az ótátrafüredi nemzetközi műkorcsolyázó versenyen

Ótátrafüreden szombaton és vasárnap ezerfőnyi közönség előtt nemzetközi műkorcsolyázó-versenyt rendeztek. A versenyre a bécsi műkorcsolyázókon kívül a magyarokat is meghívták, akik minden számban megelőzve a külföldi versenyzőket, megszerezték a győzelmet és így az ótátrafüredi fürdőigazgatóság által kiírt serleget a BKE nagy fölénnyel nyerte.

A viadalra meghívást kaptak a nemzetközi viszonylatban jó erőt képviselő lengyel korcsolyázók is, akiknek azonban részvételét szövetségünk nem engedélyezte.

Szombaton a kötelező gyakorlatok során már kitűnt a magyarok nagyobb tudása. Terták Elemér nagyon nehéz és tartalmas gyakorlatait kifogástalan pontossággal végezte.

A Szekrényessy testvérpár, valamint Erdős Klára is kitűntek a mezőnyből, teljesítményük azonban gyengébb volt a tőlük megszokottnál.

Részletes eredmények
:
Férfiak: 1. Terták Elemér BKE 357.9 ponttal, három helyezési számmal. 2. Kállai Kristóf BKE 285.9 ponttal, hat helyezési számmal.

Hölgyek: 1. Erdős Klára BKE 363.9 ponttal és 4 helyezési számmal. 2. Fritz König Wiener Eistenverein 319.5 ponttal és 5 helyezési számmal. 4. Pap Márta BKE 267.7 ponttal és 12 helyezési számmal.

Vegyes páros: 1. Szekrényessy testvérpár 34 ponttal három helyezési számmal.