Ferencváros – Törekvés 6:0 (5:0)

Sárosi ismét csatasorban

Mindössze 2000 nézője volt az Üllői-úti pályán lejátszott bajnoki mérkőzésnek. A közönség, úgy látszik, megérezte, hogy a Ferencváros könnyű sétagalopp előtt áll. Pedig Sárosi is játszott ismét a Ferencváros csapatában, de, úgy látszik, a közönség még nem bízott abban, hogy a kiváló válogatott tényleg ott lesz a küzdők sorában.

A mérkőzés csak az első félidőben jelentett sétagaloppot a Ferencváros számára, amikor is öt góllal terhelték meg a zöld-fehérek a Törekvés hálóját. A második félidőben már a Ferencváros gépezete is döcögött, és bizony ekkor nem volt valami túlságosan nagy élvezet a mutatott játék.

Sárosi játéka szint vitt a játékba, bár a kiváló Gyurka még ezúttal erősen kerülte – érthetően – a közelharcot. Annál keményebben és bátrabban játszott a Sárosi család másik tagja. A csatársor a hat gól ellenére erősen érezte Toldi hiányát.

A zöld-fehérek védelmének nem volt komoly dolga, Háda, a múlt heti válogatott mérkőzés egyik hőse, alig kapott labdát. A fedezetsor legjobbja a kis Sárosi volt, míg a csatársorban Jakab nagyszerű benyomást keltett ötletes, agilis játékával. Kiss gyengén játszott.

A Törekvés csapatának igen gyenge napja volt. Tehetetlen volt az együttes és bizony alig volt képes egy egészséges akcióra. A mindig veszélyes balszárny ezúttal teljesen csődöt mondott. Ugyanaz áll a halfsorra is.

A Törekvés csak egy negyedóráig tudott ellenállni a Ferencváros ostromának. Azután már felőrölték a pergő támadások a Törekvés védelmének erejét és a 15. percben Bíró beadása Sárosi fejéről a hálóba száll 1:0.

Nem sokáig várat magára a második gól. A 18. percben Hámori Jakabnak ad labdát, aki a 10-es vonalról bombát küld a kapufára, ahonnan a labda védhetetlenül vágódik a hálóba. 2:0.

A Ferencváros állandóan támad. A naptól zavart Kiss kapuja állandóan veszélyben forog.
A 30. percben Bíró-Sárosi-Jakab akciót utóbbi a léc alá küldött fejesével végzi be s így 3:0-ra vezet a Ferencváros.

Alig hogy kezdenek, Kiss kiugrik és egész a kapuvonalig jut előre, ahol azonban elügyetlenkedi a helyzetet és így Sárosi segítségére siet, közbelép, s már ott táncol a negyedik gól a Törekvés hálójában. Az utolsó perc is gólt hoz. Lőrinczi kornerre szerel. Kemény íveli kapu elé a labdát, a falssal irányított labda érintés nélkül jut a hálóba. 5:0.

A második félidőben a Ferencváros visszaesik. Lehet, hogy megelégelte a dicsőséget, meg sem közelíti az első félidőben mutatott játékát. A játék ellaposodik. Sárosi - Bíró akciójából Bíró szerzi meg a hatodik gólt a Ferencváros részére.

Azután unalmassá válik a játék. Garamszegi beletalpal Hámoriba, aki kiáll. Két-három perc múlva visszajön és a szélső helyére áll be. Kiss vonul helyette a fedezetsorba. Jelentősebb esemény a hátralevő időben nem történik.

Vogl bíró egy-két lesállástól eltekintve, jól vezette a mérkőzést.