Áll a harc az ökölvívó-bajnokságért

Vasárnap este zsúfolt nézőtér előtt a Fővárosi Nagycirkuszban tartották meg a magyar ökölvívó-bajnokságok döntő mérkőzéseit. A bajnoki címeket csak a legnagyobb küzdelmek árán sikerült megszerezni. Lapzártakor négy súlycsoportban már eldől, a bajnokság, amely a favoritok kezébe került.

A légsúlyban Podány (B.Vasutas) biztosan győzött Urbán ellen. S ezzel a győzelmével megszerezte a bajnoki címet. Podány az előmérkőzésen bizonytalanul mozgott, de aztán fokozatosan belejött és a döntő napján nagy biztonsággal fölényesen győzte le ellenfelét.

A bantamsúlyban Bondi (B.Vasutas) szép mérkőzésen győzött Lovas (BSzKRt) ellen, Bondi szurkolásaival szemben Lovas tehetetlen volt.

A pehelysúlyban Frigyes (BSzKRt) győzött Lakat (FTC) ellen, Lakat nagyszerű boxoló, kitűnően állta a harcot Frigyessel szemben, de a végén meg kellett hajolnia annak nagyobb rutinja előtt. Lakaté a jövő. Ebben a súlycsoportban még Marácsi (MAC) győzött Vaculek (BSzKRt) ellen és ezzel a győzelmével a bajnokság második helyezettje lett.

A könnyű súlyban Harangi (MÁVAG) olyan fölényben volt Kővári II. ) BSzKRt) ellen, hogy az feladta a kilátástalan küzdelmet és így ebben a súlycsoportban Harangi nyerte a bajnokságot. A második helyért Berkesi (FTC) mérkőzött Németh (MFSC) ellen és pontozással győzött. Berkesi a könnyű súlyban második lett.