Eckhardt üzenete a kormánynak

Budapest, március 27.

- Azt kívánjuk a tisztelt kormánytól: menjen jobbfelé, ameddig akar, ameddig bír, de a jobboldal és a forradalom között húzzon egy drótsövényt! (A közönség felállva perceken át tapsol.)

- Húzzon drótsövényt a jobboldal és forradalmak közé és állítson gépfegyvert melléje. (Hosszan tartó, dübörgő taps és éljenzés.) Azt kérdezem: hát ki ellen akarnak egyesek forradalmat csinálni Magyarországon? (Felkiáltások: A paraszt ellen!) A Horthy Miklós által kinevezett magyar kormány ellen? Azt feleljük erre barátaim, hogy bárki kíséreljen meg forradalmat, ott leszünk valamennyien! (A gyűlés egész közönsége felemelkedett és hosszan tapsolta Eckhardt Tibor kijelentését.)

- Sokszor az az érzésem – folytatta Eckhardt -, hogy a kormány nemcsak hogy hosszú gyeplőn fogja ezeket a forradalmi erőket, de úgyszólván kiesik már a kezéből. Azt a figyelmeztetést intézem a kormányhoz, hogy teremtsen rendet az országban! Ha tudjátok egyedül csinálni, úgy csináljátok egyedül, ha nem, úgy fogjatok össze minden tisztességes párttal és emberrel, mert erre a célra minden tisztességes ember rendelkezésre áll. De ha egyik útra sem tudja magát a kormány elszánni, akkor a saját sírját ássa meg vele, és félek, hogy ebbe a sírba az egész nemzet belehul.

Eckhardt beszéde végén kijelentette, hogy erre a megállapításra a nemzet sorsáért való komoly aggodalom készteti és kérte a nagyválasztmányt, hatalmazza őt fel arra, hogy a pártszervezés munkáját a jövőben személyesen intézhesse, valamint hogy a falusi szervezeteken kívül polgári és munkásszervezeteket is építsenek ki.

- Pártnak jelszava, - mondotta – hogy most, amikor a közjogi javaslatok már a hátunk mögött vannak, a magyar népnek a gazdasági jobbágyság állapotából való felszabadulásáért minden erőnket harcba fogjuk vinni!