Budapest – Bécs 5:3 (2:2)

Sárosi öt góljával és három kapufájával győzött a magyar csapat Bécsben

Pontosan 5 órakor az eredeti összeállításban lép pályára piros ingben és fehér nadrágban a magyar csapat, majd utána a fehéringes osztrák együttes. Udvarias taps fogadja a magyar legénységet és egetverő éljenzés az osztrák válogatottat. Kijut az ünneplésből Popovics jugoszláv bírónak is. A csapatkapitányok a középre vonulnak és a sorsolás a bécsieknek kedvez és Sindelar a szél szempontjából kedvezőbb kaput választja.

Nagyszerűen kezdett szél ellen is a magyar csapat. Már a negyedik percben Titkos kornert ér el. Akkor észrevették, hogy a labda nem szabályos, mire kicserélték. A következő percben Bíró jól mutatkozik be, nagy lövését Raftl csak kornerre tudja védeni.

Az osztrák csapat is támad, majd a 8. percben Bíró II. nagy helyzetet ront el. Az osztrák támadásokkal szemben nagyszerűen áll a lábán a magyar védelem, a 14. percben Titkos lefut, beadása Sárosi elé kerül, aki mintegy hatlépésnyire a kaputól ballábbal a jobb felső sarokba küldi a labdát (1:0).

Nem sokáig örülhetett a magyar a vezetésnek, mert kezdés után elindult az osztrák támadás, Neimer kapura lő. Miklósi rosszul teszi be a lábát a lövésbe, róla akadálytalanul kerül a magyar kapuba a labda. Néhány kornert erőszakol ki a bécsi együttes.

Bíró II. a 22. percben lefut és ívelt beadását Raftl védi, két perccel később Pesser lövését Sindelar akarta a hálóba továbbítani, de Szabó pompásan védett. A 25. percben érte el a magyar csapat újabb vezető gólját. Szép magyar támadást vezet a magyar csatársor és Sárosi védhetetlenül küldte a labdát a hálóba. (2:1).

A 32. percben Miklósi későn avatkozik be a játékba. Sindelar lő, de kapufa ment. A játék igen gyors és változatos. A 36. percben Sárosi gólnak látszó labdáját a kapufa menti. A pompásan játszó magyar fedezetsor valósággal tömi labdákkal a csatárokat.

A 41. percben Szabó kornerra tol egy labdát, a bíró azonban ofszájdot látott s a magyar kapu előtt 6 méternyire feldobja a labdát. 15 játékos tolong a magyar kapu előtt. A labda Pesserhez kerül, aki szerencsével bekotorta a hálóba (2:2). A hátralevő időben Sárosi és Zsengellér lövését kénytelen védeni Raftl.

A második félidő osztrák támadással indul és a Stroh-Neimer támadást Szalai szereli. Titkos lő ezután a kapu mellé, majd Pekarek, az osztrákok középfedezete megsérül, de nincs komolyabb baj. Sárosi lő kapu mellé, majd Sindelar-Stroh akciót Dudás nagyszerűen szereli.

Bíró Hanemannal küzd a labdáért, amiből az osztrákok kornert érnek el. Hanemann rúgja a sarokrúgást, Miklósi lesántul és áll a játék. Végül a magyar fiú talpra áll és már a következő percben, mintha misem történt volna. Sindelar támadását szereli. Már fut a magyar támadás, Zsengellér szökteti Titkost, akinek beadását Bíró kapja, a szélső hatalmas lövését Raftl csak elvetéssel tudja menteni.


Nagyszerűen futnak a magyar támadások. Sesta fautolja Toldit, a szabadrúgást Miklósi élesen a kapu fölé rúgja. Azután a bíró sípja ofszájdon találja Sindelart. A magyar együttes állandóan támad, Skoumal, majd Pekarek akasztja meg a jól gördülő magyar támadásokat.

De az osztrák csatárok sem tétlenek, ha ritkábban is, de elég veszélyesen látogatnak el a magyar csapat kapuja elé, ahol Dudás pompásan szereli a támadásokat. Sárosi lövése kapu fölé megy, majd Zsengellér passzából ugyancsak Sárosi lő, de Raftl védi. Sesta most Sárosira ugrik, de a bíró elnézi a szabálytalanságot.

Titkos egyre jobban játékba jön, és csak alig bír vele egyesült erővel Andritz és Sesta. Nagy helyzete adódik a magyar csapatnak. Bíró szép beadását Sárosi három lépésről a kapu fölé emeli.

Miklósi elegánsan szereli a Sindelar-Stroh –támadást. Bírót Sesta kézzel rántja vissza, pedig a magyar szélső már nagyszerű helyzetben volt. Sárosi gyenge lövése Raftl zsákmánya lesz. Az iram nem túlságosan nagy, de határozottan érezhető a magyar csapat fölénye.

A jobbszélen fut a magyar támadás. Bíró ideális beadását Sárosi öt lépésről fejeli. Raftl már tehetetlen volt a lövéssel szemben, de a labda a kapufának csapódik. Nagy balszerencse. Utána az osztrák csapat is támad, de a vezető szerepet mégis a magyarok viszik.

Szabónak még alkalma van bravúrosan védeni, de már a következő pillanatban hatalmas magyar helyzet adódik. Sárosi átemeli a labdát Sestán, lő, már úgy látszik, hogy a labda a hálóba jut, amikor Raftl nagy ügyességgel kiöklözi. Azután Titkos beadását Sárosi kapásból mellé lövi.

A 21. perc hozza meg az osztrákok vezetését. A magyar kapu előtt kavarodás támad, Miklósi lábáról lepattan a labda. Hanemann elcsípi és hálóba helyezi (2:3). A gól után Stroh és Sindelar vezet támadást, de előlük Szabó felszedi a labdát.

Magyar támadás indul és a magyar csapat lelkesen játszik. Pekarek és Andritz helyet cserél. Titkost fautolják. Zsengellér pompás fejesét Raftl sok szerencsével az utolsó pillanatban kornerra tolja.

Titkos ellenállhatatlan erővel tör az osztrák kapu felé, pompás beadását Zsengellér elől Sárosi halássza el, először emberbe megy a labda, de onnan visszapattan Sárosihoz, aki azután biztosan helyez a hálóba. (3:3).

Az osztrák csapat erősen küzd a győzelemért, de a védelem és Szűcs pompásan akasztják meg a támadásokat. Toldi rosszul irányzott labdája a kapu mellé kerül. Azután Sesta rombolja szét a Zsengellér-Sárosi akciót.

A 80. percben járunk, amikor a magyar csapat most már fokozottabb kedvvel a győzelemre tör. Titkos legjobb napjaira emlékeztető módon száguld a kapu felé, a 16-os vonalnál annyi előnyre tett szert, hogy beadás előtt körülnézhet, pompásan centerez Sárosi fejére, ahonnan a labda védhetetlenül száll a bécsiek hálójába. (4:3)

Továbbra is a magyar csapat támad, de azért az osztrákok is megkísérlik a kiegyenlítést, Szalai faultja miatt szabadrúgás a magyar kapu ellen, Sindelar azonban mellé lő. Azután Szűcs szerel nagyszerűen egy osztrák támadást. Ismét a magyar csapat támad, előbb Zsengellér lövése száll kapu fölé, majd Titkos nagyszerű lefutása után az oldalhálóba fúródik a labda.

A 38. perc véglegesen megpecsételi az osztrákok sorsát. Titkos labdáját Zsengellér kapja, már gólnak látszik, amikor a labda kapufáról kipattan és a nagy gőzzel érkező Sárosi védhetetlenül a hálóba vágja. (5:3).

Ezután a magyar csapat már óvatosan játszik, de legalább olyan mértékben veszi ki részét a támadásokból, mint az eredményen szépíteni akaró osztrák együttes. A magyar védelem pompásan áll a lábán, és amikor a 45. percben kornert ér el az osztrák együttes és Neimer nekiáll, hogy a sarokrúgást befelé irányítsa, letelik a játékidő, Popovics bíró is a mérkőzés végét jelzi.