Ál- kuruzsló ölt meg egy embert

Szörnyű kínzásokkal, fantasztikus vízkúrával megölt egy béna rendőrfőtörzsőrmestert két ál-kuruzsló

Szilveszter éjszakáján orvost hívtak Pór Lajos nyugalmazott rendőrfőtörzsőrmester pestszenterzsébeti lakására. Az orvos megdöbbenésére teljesen leépült, csonttá-bőrré soványodott öregembert talált. Megvizsgálta, injekciót adott, de Pór már menthetetlen volt: újév hajnalán meghalt.

Az orvos a halált olyan gyanúsnak találta, hogy bejelentette a rendőrségen. Nyomozást indítottak és szörnyű, lelketlen kuruzslást fedeztek föl.

Pór hosszabb ideje béna volt egyik lábára. Ismerőseitől hallotta, hogy valahol az Örömvölgy uccában lakik egy „csodatevő”, aki sikeresen gyógyítja a bénaságot. Pór hónapokig járta az Örömvölgy uccát, de a „csodatévőt” nem találta. Egy nap megismerkedett Sipos Lajosnéval. Neki is elpanaszolta baját. Siposné azt mondta, hogy ő ismeri ezt az embert, egy rokonát is meggyógyította. Mingyárt el is vezette Német Lajos Örömvölgy ucca 16 alatti lakására, aki ezer pengőért hajlandó volt Pórt meggyógyítani.

Az ezer pengőről a szerencsétlen rendőrfőtörzsőrmester váltókat adott. Hogy a gyógykezelés hathatósabb legyen, Németh Siposnéval együtt négy héttel ezelőtt kiköltözött Pórék pesterzsébeti házába. A béna embert először tíz napig koplaltatták, azután a teljesen legyengült szervezetet fantasztikus „vízkúrának” vetették alá:
naponta nyolc-tíz liter vizet juttattak bele. A huszadik napon gyümölcslevet és tejet adtak az öreg embernek, mire az rosszul lett, lélegzete elakadt és belső mérgezés lépett fel. Ekkor hívattak orvost, aki azonban már nem tudott segíteni. Miután a rendőrség ezt az iszonyú kuruzslást kiderítette, rájött a legkülönösebb dologra:
Német Lajos még kuruzslónak sem volt igazi!... Tulajdonképpen lakatossegéd, ez volt első kuruzslása!
Sipos Lajosné pedig – Német felesége. Meghallotta, hogy egy béna ember minden pénzét hajlandó odaadni, ha valaki meggyógyítja. Elhatározták, hogy a pénzt megkaparintják és ezért kuruzslónak adják ki Német Lajost.

Az asszony álnéven megismerkedett a béna rendőrfőtörzsőrmesterrel és elvezette a „nagy csodatevőhöz”: tulajdon férjéhez. A gyógymódot maguk eszelték ki, mert – mint mondották – azt akarták, hogy valami látszatja is legyen a gyógyításnak..
Mind a kettőt letartóztatták.